2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Apróvadak védelmében szerveztek dúvadgyérítést Hevesben

frisshirek.hu, 2023. február 01. - 18:52
Apróvadak védelmében szerveztek dúvadgyérítést Hevesben

Tájegységi fővadászok bevonásával szervezett dúvadgyérítési hetet az Országos Magyar Vadász Kamara Heves megyei Területi Szervezete és a Heves Vármegyei Kormányhivatal vadászati hatósága. Tizenhárom vadásztársaság tagjai vettek részt a programban, amely során főként az apróvadállományt veszélyeztető rókákat hoztak terítékre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Heves Vármegyei Kormányhivatal közleményében olvasható, hogy dúvadgyérítési hetet szerveztek Heves vármegyében. Mint írták, Magyarországon – a rókák csalianyagba burkolt oltóanyaggal történő rendszeres immunizálása miatt – már csak elvétve fordul elő veszettség. A betegség felszámolásával a rókák száma jelentősen növekedett. Kártételük a hasznos apróvadak állományában jelentős, de egyre gyakrabban fordulnak elő lakott területen is, ahol a baromfiudvarokban végeznek pusztítást.

A dúvadgyérítési hét záró programját Tepélypusztán tartották, ahol a vadászok a teríték melletti tiszteletadást követően értékelték az eredményeket. Heves vármegye vadászterületein jelentős számú rókát, négy aranysakált, egy-egy borzot és nyestet, valamint néhány varjat, szarkát és szajkót ejtettek el.

Fotó: Heves Vármegyei Kormányhivatal