2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Természetvédelmi problémák kerültek a középpontba az egri könyvtárban

frisshirek.hu, 2023. február 02. - 07:29
Természetvédelmi problémák kerültek a középpontba az egri könyvtárban

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) és a Bródy Sándor Könyvtár új előadás-sorozatot indított útjára Természetmegőrzési Műhely címmel. A fórum célja az aktuálisan felmerülő természetvédelmi problémák ismertetése és megvitatása. A havi sorozat első részét január 30-án tartották, ahol az invazív fajok szerepéről és azok visszaszorítási lehetőségeiről beszéltek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A napokban indult útjára Egerben a „Természetmegőrzési Műhely” nevű programsorozat, melynek a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár adott otthont.
Az előadások céljául aktuális természetvédelmi témák, problémák ismertetését tűztük ki, valamint a közös gondolkodás, kapcsolatépítés lehetőségét. Első témánk az inváziós fajokról szólt: A jó, a rossz, a csúf és a szőrös "nemolyanjóbarátaink" címmel, Schmotzer András kutatási szakreferens és Hák Flóra természetvédelmi ügyintéző előadásában
– emelte ki a BNPI.
Mint írták, sok érdeklődő vett részt az eseményen, amelyen a környezetünkben is megfigyelhető inváziós növényfajokat, valamint a hazánkban már megtelepedett emlősfajokat mutatták be.
A programsorozat állomásait májusig havi egy alkalommal rendezik meg. Az előadók az BNPI munkatársai közül, a Természetmegőrzési Osztályról érkeznek majd a továbbiakban is. Februárban Sulyok József, az Élővilágvédelmi Csoport csoportvezetője a Bükk orchideáiról és az azokat érintő természetvédelmi problémákról tart majd előadást. A friss hírek szerint a pontos időpontot jövő héten teszik közzé.
Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldala