2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Az ország 19 megyéjében

Több mint 26,7 milliárd forint agrártámogatás érkezett Hevesbe

frisshirek.hu, 2023. február 03. - 18:59
Több mint 26,7 milliárd forint agrártámogatás érkezett Hevesbe

Hatékony munkakapcsolat jegyében tartottak értekezletet Egerben, ahol áttekintették az agrártámogatásokkal foglalkozó főosztály munkáját. A résztvevők átnézték a kormányhivatalok működését érintő aktuális kérdéseket, egyeztették a különböző szakterületek feladatait.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A munkaértekezleten részt vett dr. Uzsák Katalin, területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár és dr. Almási Győző, hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár is. A megbeszélésen az államtitkárság szakmai delegációján túl jelen voltak a kormányhivatal szakmai főosztályok és osztályok vezetői, továbbá a járási hivatalok vezetői is.

A Heves Vármegyei Kormányhivatal közleményében olvasható, hogy Hevesben jól halad a közvetlen és a vidékfejlesztési támogatások kifizetése, az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály munkája révén eddig 6200 gazdálkodó több mint 26,7 milliárd támogatásban részesült.

Dr. György István államtitkár méltatta az agrártámogatási szakterület munkáját, hiszen egy rendkívül összetett, nagyfokú precizitást és koordinációs munkát igénylő szakterületről van szó, ahol a támogatásban részesült területek mértéke meghaladja a 164 ezer hektárt.

A kormányhivatal a Magyar Államkincstárral közösen látja el az agrártámogatásokkal kapcsolatos feladatokat és ezzel jelentősen befolyásolja a vármegye agráriumának jövőképét

– jelentette ki Ignácz Balázs főispán.

Mint mondta, a kormányhivatal a Heves vármegyei gazdák érdekeit partnerszervezetekkel való hatékony együttműködéssel is igyekszik szolgálni, amelyet a Nemzeti Agrárkamarával tavaly megállapodásban is rögzítettek.

Fotó: Heves Vármegyei Kormányhivatal