2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Pénzt lopott a „betegtől” a budapesti mentőápoló

frisshirek.hu, 2023. február 04. - 12:50
Pénzt lopott a „betegtől” a budapesti mentőápoló

Lebukott egy mentős, aki hetvenezer forintot lopott el betegszállítás közben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Megbukott a megbízhatósági vizsgálaton egy mentős

– számolt be róla honlapján a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ).

Mint írták, az egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatott mentősnél és társánál február elsején hajtottak végre megbízhatósági vizsgálatot. Ennek keretében a valóságban is előforduló élethelyzetek mesterséges kialakításával az NVSZ azt ellenőrzi, hogy az érintett eleget tesz-e jogszabályban előírt hivatali kötelezettségének.

A vizsgálat során az Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársától, akiről azt gondolták, hogy beteg, ezért kórházba szállították, az egyik mentőápoló 70 ezer forint készpénzt tulajdonított el.

A kórházban a rendőrség intézkedés alá vonta a két mentőst, de ők tagadták a bűncselekmény elkövetését, önként nem adták át a pénzt sem. A nyomozó hatóság munkatársai azonban az egyik mentőápoló nadrágzsebében megtalálták a hiányzó összeget, amit lefoglaltak.

A mentőápolót lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, s ekkor már beismerő vallomást tett.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Az Országos Mentőszolgálat időközben a közösségi oldalán 8500 becsületes mentődolgozó nevében mondott köszönetet a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak, amiért eredményes munkájukkal

segítettetek kiszűrni és eltávolítani egy mentők közösségébe férkőzött bűnözőt, aki szégyent hozott az életmentő hivatásra.

Fotó: Nemzeti Védelmi Szolgálat