2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Az ország 19 megyéjében

Csökkenti húskínálatát a német Lidl - az ok: klímavédelem

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 20:10
Csökkenti húskínálatát a német Lidl - az ok: klímavédelem

Stratégiaváltást jelentett be a Lidl, amelynek keretében üzleteikben fokozatosan növelnék zöldségek és növényi fehérjék arányát a húsfélékhez képest – számolt be a német Lebensmittel Zeitung. Mint írják, a döntéssel elsősorban a fiatal vásárlóknak akarnak kedvezni és megkülönböztetni magukat a konkurenciától. Hogy mikor lesz ebben változás a magyar üzletekben, még nem tudni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nincs második bolygónk, nincs más választásunk – indokolta a döntést a Lidl vezetősége, mert elkötelezettek a Föld megmentése elleni küzdelemben, vagyis osztják azt az elvet, hogy a bolygónk csak úgy képes élelemmel ellátni a növekvő lakosságot, ha visszafogjuk a húsfogyasztást.

Persze döntésükhöz hozzájárult az is, hogy a fiatalok egyre jobban fogékonyak a klímaváltozással kapcsolatos problémákra, így lépésükkel hozzájuk próbálnak még jobban elérni. De azoknak is hasznos lesz újításuk, akik szeretnének kevesebb állati eredetű terméket enni. A húsfélék háttérbe szorítása mellett tematikus heteket tartanak majd, ahol a vegetáriánus és vegán termékekre fektetik a hangsúlyt.

A Lidl fenntarthatósági jelentését már várhatóan idén nyilvánosságra hozzá, és 2025-ig folyamatosan csökkentik a húskínálatot.

Hogy a magyarországi üzletekben miként, mikor próbálják ezt a célt megvalósítani, egyelőre nem tudni - szemlézte a hírt a hvg.hu.

Fotó: pixabay.com