2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Az ország 19 megyéjében

Magyar virtus: Verekedő magyar utas miatt késett 18 órát a Wizz Air egyik budapesti járata

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 20:28
Magyar virtus: Verekedő magyar utas miatt késett 18 órát a Wizz Air egyik budapesti járata

Összesen 18 óra késéssel szállt le egy repülőgép a Liszt Ferenc Repülőtéren, amely Dzsiddából indult Budapestre. A késés oka az volt, hogy a járat egyik magyar utasa bántalmazni kezdte utastársát, valamint a személyzet egyik tagját is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Wizz Air Dzsidda-Budapest járatán kirobbant vitáról egyelőre annyit tudni, hogy az egyik magyar állampolgárságú utas rátámadt egy utastársára, majd a személyzet egyik tagját is megütötte, amikor a gép Kairó felett repült át. A kapitány gépen keletkezett zűrzavar miatt a gép azonnali divertálását rendelte el az egyiptomi főváros egyik repülőterére.

A rendbontó utast lekötözték, azonban csak két órával a leszállás után szállították le a gép fedélzetéről.

És hogy itt ne érjen a történet a már így is késő utasok számára. A járat személyzetének munkaideje közben lejárt, a repülőgép Budapest helyett a ciprusi Larnaca irányába indult tovább, ahonnan az utasokat buszokkal szállították két hotelbe. A hazaút sem volt zökkenőmentes, hiszen másnap az eredetileg tervezett időpont 3 órát csúszott a felszálláskor, így a kálvárián áteső utasok 16.30-kor landoltak Ferihegyen. 

Az esetről a BudFlyer számolt be Facebookon, amit a blikk.hu vett észre.

Fotó: BudFlyer Facebook-oldala