2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

A soproni kormányülés napirendjét is felborította a hajnali török földrengés

frisshirek.hu, 2023. február 06. - 10:31
A soproni kormányülés napirendjét is felborította a hajnali török földrengés

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel megkezdődött a háromnapos stratégiai kormányülés a sopronbánfalvi kolostorban, az első téma a hajnali törökországi földrengés volt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kormányülés elején áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a földrengés sújtotta Törökországnak.

E célból a kormány haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a török hatóságokkal - közölte Havasi Bertalan. Hozzátette: a szerdáig tartó stratégiai kormányülés kiemelt témája Brüsszel szankciós politikája és az, hogy ennek káros hatásaitól, a szankciós inflációtól, a magas energiaáraktól hogyan lehet megvédeni Magyarországot. A kihelyezett kormányülésről már korábban is kijelentették, hogy nem lesz sajtónyilvános része, ahogy arról a frisshirek.hu-n is írtunk,

csütörtökön tart majd az eredményekről Gulyás Gergely kormányinfót.

Arról a frisshirek.hu-n korábban beszámoltunk, hogy ma hajnalban súlyos földrengések rázták meg Törökország és Szíria határát. A halottak száma több száz, de még sokan rekedtek a romok alatt. Novák Katalin köztársasági elnök részvétét nyilvánította a törökországi földrengésben érintett áldozatok családjainak - közölte a Sándor-palota hétfőn az MTI-vel.

Magyarország azonnali segítséget ajánlott fel a mentési munkálatokhoz.

A kiemelt kép forrása: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán