2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Farkas Ciprián csúcsra járatta a cukiságfaktort Orbánnal

frisshirek.hu, 2023. február 12. - 16:38
Farkas Ciprián csúcsra járatta a cukiságfaktort Orbánnal

Farkas Ciprián, Sopron polgármestérnek óriásmosolya a csoportoképen a helyieknek is feltűnt. Volt, aki meg is kérdezte közösségi oldalán a tutit: "A mosoly jelképezi azt, hogy idén is tele lesz a zseb az emberek pénzéből?"

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Farkas Ciprián Sopron polgármestere középen mosolyog azon a csoportképen, ami a 3 napos stratégiai kormányülésen készült, a sopronbánfalvi  karmelita - kolostorban. A képet nézve olybá tűnhet, mintha valami iskolai fotózáson vett volna részt a polgármester a miniszterelnökkel és embereivel karöltve, ám ennél sokkal komolyabb témákról esett szó.

A találkozó szerdán ért véget, szó esett a Török-Szír földrengésről, és kiemelt helyet kapott Brüsszel szankciós politikája, illetve ennek hatásai is. Azaz, hogy a szankciós inflációtól, a magas energiaáraktól hogyan lehet megvédeni Magyarországot?! 

A kihelyezett kormányüléstől a helyiek a közélet felpezsdülését várták,azonban Sopronban nem ezt történt. Többek elmondása szerint, mély csend övezte ebben a pár napban a várost, csak Farkas Ciprián polgármester kies utcákon történt kampányolása törte meg a csendet.

A helyi ellenzék nem hagyta szó nélkül a vendégek látogatását, szinte mindegyik pártnak volt hozzáfűzniválója. 

MSZP Sopron:

Üzentünk a mai napon távozó kormányfőnek és bandájának. Legközelebb akkor gyertek Sopronba, ha utolértük Ausztriát! Ha utolértük őket legalább a nyugdíj, a bérek, az egészségügy és az oktatás színvonalában. Amúgy meg mentetek volna Debrecenbe, ott lenne mit megbeszélni a választókkal!

A Jobbik Sopron egész egyszerűen egy videóval válaszolt a látogatásra, mert úgy hiszik, hogy a valós gondokat a kormány helyi képviselői eltusolják, pedig a baj Sopronban nem kicsi. Ezt jól mutatja a tömérdek bezárt üzlethelyiség, hiszen a térséget igencsak megroppantotta az infláció és a munkaerőhiány.

A helyi DK nevében, Simon Zoltán önkormányzati képviselő látogatott el a kolostorhoz egy molinóval, például:

Nem hagyjuk, hogy Orbán és bandája elvegye a soproniak jövőjét! Nem hagyjuk, hogy Orbán és bandája kifossza Sopront! Azt üzenjük Orbánnak és társainak, hogy SOPRON VAGYONA NEM ELADÓ! Véssék eszükbe, hogy Orbán megy, a hűségünk marad!

A momentumtól Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde is „beszólt” közösségi oldalán:


Megérkezett OV és csapata, nekik fény kell! Úgyhogy Bánfalva néhány napra újra kivilágosodott. Ha elmennek, újra sötétség borul ránk.

Utalva arra, hogy a városvezetés takarékossági okokból helyenként kitekert „pár” égőt – ami pont elég volt a kellő, és nem éppen biztonságos sötétséghez.

A stratégiai találkozóról bővebb tájékoztatást későbbre ígértek a résztvevők amelyről a frisshirek.hu is beszámolt.

Egy érdekesség, a helyszín, amit az eseménynek választottak, régen elmebetegek otthonaként működő rehabilitációs központ volt .

Fotó: MSZP Sopron Facebook-oldala