2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 8o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Nemcsak berényiek, hanem szolnokiak is segítenek Törökországban

frisshirek.hu | 2023. február 08. - 18:10
Nemcsak berényiek, hanem szolnokiak is segítenek Törökországban

Szalay Ferenc polgármester és Kállai Mária országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet arra Facebook-oldalán, hogy szolnoki tagja is van a tragikus törökországi földrengés magyar mentőexpedíciójának. Az sem kizárt, hogy az Életjel Mentőcsoport a szír oldalon is segít majd.

Ahogy arról a frisshirek.hu-n kedden beszámoltunk, két jászberényi kutyás mentőpáros is kiutazott a hétfő hajnali tragikus törökországi földrengés helyszínére, hogy segíthessen az életmentésben. Tegnapi írásunk óta Budai Lóránt, Jászberény polgármestere is megköszönte az érintettek önzetlenségét. Bejegyzéséből kiderült, hogy a jászberényiek, hatvaniakkal közösen utaztak ki.

Tiszta szívemből kívánom, hogy minél több emberéletet tudjanak megmenteni – és természetesen azt is, hogy mindannyian épségben térjenek haza!

- írta bejegyzésében a városvezető. Azóta kiderült, hogy szolnokiak is csatlakoztak a mentőexpedíciókhoz. Szalay Ferenc, a város polgármestere és Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalukon kívántak sok sikert a munkájukhoz.

A városból Kröpfl Erzsébet siet a bajbajutottak segítségére Soleil nevű beauceronjával.

Az ÉLETJEL Szolnoki Mentőcsoport a Facebookon elérhető nyilvános csoportban számolt be a különleges küldetésükről. Bár Törökországba indult a csapat, lehetséges, hogy a szolnokiak végül a szír oldalra is átutaznak, ugyanis a csoport által közölt fotókon ott látható Azbej Tristan is, és a mentősök ki is emelték, hogy a Hungary Helps Programon keresztül utaznak a katasztrófa sújtotta térségbe.

Ahogy arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, bár a legtöbb mentőegység Törökországba érkezik, a földrengés súlyosan érintette a polgárháború által feldúlt Szíriát is, ahová viszont sokkal nehezebb a kijutás. Az Azbej Tristan üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára által gondozott Hungary Helps Program a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve ezért a szírek számára is nyújtott segédkezet.

A kiemelt kép forrása: az ÉLETJEL Mentőcsoport Szolnok Facebook-csoportja