2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Felborult teherautó adott munkát a tűzoltóknak Diósjenőn

frisshirek.hu, 2023. február 09. - 19:14
Felborult teherautó adott munkát a tűzoltóknak Diósjenőn

Felborult teherautó és szabadtéri tüzek is munkát adtak a tűzoltóknak szerdán Nógrád vármegyében. Egy házban jelzett a szénmonoxid-érzékelő, a lakókat ideiglenesen a rokonok fogadták be. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az árokba hajtott és a tetejére borult egy teherautó szerda délután Diósjenőn, az Ady Endre utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet. A teherautóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben – áll a katasztrófavédelem közleményében.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda délelőtt egy szécsényfelfalui, Arany János úti családi házban. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjét, méréseik során kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység megvizsgálta a házban működő kandallóhoz tartozó kéményt, amely jelentősen el volt kormolódva. Mivel ez is közrejátszhatott a szén-monoxid-szivárgásban, ezért kitisztították a kéményt, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a fűtőberendezést, míg azt szakember felül nem vizsgálta. A ház két lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Két alkalommal riasztották szabadtéri tűzhöz szerdán a Nógrád vármegyei tűzoltókat. Kora délután Szirák külterületén hozzávetőleg ezer négyzetméteren égett a nádas. A berceli hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Késő délután Bátonyterenyén, a Lengyendi úton gyulladt meg a száraz fű mintegy ötezer négyzetméteren. A helyi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Fotó: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság