2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Felborult teherautó adott munkát a tűzoltóknak Diósjenőn

frisshirek.hu | 2023. február 09. - 19:14
Felborult teherautó adott munkát a tűzoltóknak Diósjenőn

Felborult teherautó és szabadtéri tüzek is munkát adtak a tűzoltóknak szerdán Nógrád vármegyében. Egy házban jelzett a szénmonoxid-érzékelő, a lakókat ideiglenesen a rokonok fogadták be. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Az árokba hajtott és a tetejére borult egy teherautó szerda délután Diósjenőn, az Ady Endre utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet. A teherautóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben – áll a katasztrófavédelem közleményében.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda délelőtt egy szécsényfelfalui, Arany János úti családi házban. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjét, méréseik során kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység megvizsgálta a házban működő kandallóhoz tartozó kéményt, amely jelentősen el volt kormolódva. Mivel ez is közrejátszhatott a szén-monoxid-szivárgásban, ezért kitisztították a kéményt, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a fűtőberendezést, míg azt szakember felül nem vizsgálta. A ház két lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Két alkalommal riasztották szabadtéri tűzhöz szerdán a Nógrád vármegyei tűzoltókat. Kora délután Szirák külterületén hozzávetőleg ezer négyzetméteren égett a nádas. A berceli hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Késő délután Bátonyterenyén, a Lengyendi úton gyulladt meg a száraz fű mintegy ötezer négyzetméteren. A helyi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Fotó: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság