2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Prostitúcióra kényszerítette élettársát a férfi, amit a kislányuknak is végig kellett nézni

frisshirek.hu, 2023. február 09. - 17:33
Prostitúcióra kényszerítette élettársát a férfi, amit a kislányuknak is végig kellett nézni

A hatvanadik életévében járó terhelttel szemben a Heves Vármegyei Főügyészség több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat a napokban. A férfi gyermeke jelenlétében kényszerítette prostitúcióra a párját. A kislánnyal az anya többször próbált megszökni az élettársától, ám a férfi folyamatosan zaklatta az asszonyt. A gyermeknél pszichés gondok jelentkeztek az elszenvedett szörnyűségek miatt, ezért a gyámhatóság időközben nevelésbe vette.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Heves Vármegyei Főügyészség beszámolója szerint a férfi még a kétezres évek elején létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, akit az együttélésük alatt rendszeresen bántalmazott és megalázott még azután is, hogy megszületett közös kislányuk.

A vádlott nem engedte, hogy élettársa a tanult szakmájában dolgozzon, ehelyett 2014-től kezdődően éveken át arra kényszerítette őt, hogy a lakásukban férfiakat fogadjon és számukra ott szexuális szolgáltatásokat nyújtson.

A friss hírek szerint ennek elősegítése érdekében a férfi különböző internetes felületeken hirdetéseket adott fel, majd a jelentkezőket eligazította, élettársát felügyelte a szomszéd szobából, majd aktusok után minden esetben elszámoltatta.

Mindezeknek tanúja volt a kisiskolás gyermek is, akinél a történtek tartós pszichés károsodáshoz vezettek.

Ezt csak súlyosbította az, hogy az apa – aki a lakásban engedély nélkül lőfegyvert tartott – a gyermeket szóban gyakran megalázta, sőt nemegyszer testileg is bántalmazta.

Mint kiderült, az elkeseredett anya gyermekével többször próbált megszökni az élettársától, akivel szemben távoltartási eljárást is kezdeményezett a bíróságon, de a férfi részéről a folyamatos zaklatás csak nehezen maradt abba. A kiskorú gyermeket az illetékes gyámhatóság időközben nevelésbe vette.

A főügyészség az apát rendszeres előnyszerzés céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal, fenyegetéssel és a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem bűntettével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, kapcsolati erőszak bűntettével, zaklatás vétségével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja.

A vádhatóság a vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a jelenleg tagadásban lévő terhelt a bűnösségét az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri, úgy a bíróság vele szemben tizenegy és fél év fegyházbüntetést, tíz év közügyektől eltiltást, továbbá a gyermekekkel való minden foglalkozástól történő végleges hatályú eltiltás büntetést szabjon ki. Mindezeken túl szüntesse meg a férfi szülői felügyeleti jogát, és kötelezze őt az eljárásban felmerült közel nyolcszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Fotó: illusztráció/pixabay.com