2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Tűzesetekhez vonultak és műszaki mentést is végeztek tegnap a hevesi tűzoltók

frisshirek.hu, 2023. február 09. - 18:08
Tűzesetekhez vonultak és műszaki mentést is végeztek tegnap a hevesi tűzoltók

Szerdán 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 2 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 5 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szerda hajnalban Hevesen a város hivatásos tűzoltói egy kútba esett kutyát vödörrel és kötelekkel hoztak fel a felszínre, majd sértetlenül átadták az állatot a gazdájának – számolt be róla a Heves Vármegyei katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy melléképület délelőtt Jászszentandráson, a Munkácsy úton tegnap. Az épületben gépek, faanyag és fűrészpor kapott lángra. A hevesi, jászberényi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók több oldalról, négy vízsugárral oltották el a tüzet. A főépület lakható maradt, de a tűz által érintett melléképület összeomlásától kellett tartani, ezért a tűzoltók körbekordonozták azt. Az eset során egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Szintén szerda délelőtt az egri hivatásos tűzoltók Tarnaszentmárián a mentőknek egy ingatlanba segítettek bejutni.

Tegnap este a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyös Gólya utcájába vonultak, ahol egy szilárd tüzelésű kazánhoz csatlakoztatott kéményben keletkezett tűz. Az egység az éghető anyagot a kazánból eltávolította, a kéményben az izzást megszüntette, majd értesítette a kéményseprőket. A tűz a füstelvezetőből nem terjedt tovább a tetőszerkezetre.

Fotó: Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság