2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Valentin-nap alkalmából romantikus kvízversenyt rendeznek az egri könyvtárban

Fodor Orsolya, 2023. február 09. - 15:51
Valentin-nap alkalmából romantikus kvízversenyt rendeznek az egri könyvtárban

Második alkalommal rendeznek Valentin-nap alkalmából romantikus kvízdélutánt az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban február 15-én, szerdán 16:30 órai kezdettel. A rendezvényen értékes nyeremények találnak gazdára, azonban a program elsődleges célja a felhőtlen szórakozás és a hasznos kikapcsolódás. Eddig hat csapat adta le a regisztrációját, így a szervezők bizakodnak: teltházas lesz a különleges megmérettetés.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szabó Eszter, a könyvtár munkatársa elmondta a frisshirek.hu-nak, hogy ilyen eseményt tavaly rendeztek először. Korábban kizárólag Harry Potter témájú kvízversenyt szerveztek a gyerekek nagy örömére. 

A játékosok visszajelzése 2022 februárjában annyira pozitív volt, hogy arra ösztönzött minket, folytassuk a tematikus kvízjátékokat a könyvtárunkban. Már most folyamatosan érkeznek a jelentkezések, így bizakodunk a teltházas programban. A játék három fordulóból áll majd, utána következik az értékelés és az eredményhirdetés

– árulta el Szabó Eszter. Mint mondta, a szerelem nincs korhoz kötve, de jelenleg a 16 éven felüli korosztályt célozták meg a játékukkal. Eddig hat csapat regisztrált a megmérettetésre, így még van hely a könyvtáruk böngészőjében, tehát bátran lehet jelentkezni február 13-ig 1-6 személyes csoportokban. 

Elsősorban a felhőtlen szórakozás és a hasznos kikapcsolódás a célja a programunknak. Természetesen nem titkolt szándékunk megszólítani olyan embereket is, akik nem rendszeres látogatói az intézményünknek, ám az ilyen jellegű rendezvényeken keresztül talán újra felfedezik a könyvtár világát

– hangsúlyozta a könyvtáros. Hozzátette:

az első helyezett csapat nyereménye egy értékes könyvcsomag lesz. Ahhoz, hogy a játékosok ezt a díjat elnyerjék, az irodalom, a filmek és a zenei témákban kell otthonosan mozogniuk. 

Archív fotó: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár