2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Meglepetés várja Valentin-napon a véradó párokat Egerben

frisshirek.hu, 2023. február 10. - 16:40
Meglepetés várja Valentin-napon a véradó párokat Egerben

Egerben és Heves vármegyében több helyre is várják a véradókat. A szerdai napokon továbbra is az egri Agria Park lesz a helyszín a megyeszékhelyen, kivételt képez a Valentin-nap hete, amikor az Unikornis Étterem és Hotel Egerben fogadják a donorokat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Egri Véradók Facebook-csoportban olvasható, hogy a heti véradás a megyeszékhelyen szerda helyett február 14-én kedden, Valentin-napon lesz az Unikornis Étterem és Hotel Egerben 14 és 18 óra között.

Mint írták, már tavaly is jól sikerült a Valentin-napi véradás, így bíznak abban, hogy idén is szép számmal jelennek meg a donorok. Várják a párokat is a helyszínre, mert meglepetéssel készülnek a számukra.

Február 15-én, szerdán a Bálapátfalvai Gyermekjóléti és Szociális Intézményben szerveznek véradást 13 és 17 óra között, Nagyfügeden csütörtökön várják a donorokat 14-től 17 óráig a helyi művelődési házba, pénteken pedig Andornaktályán lehet vért adni 14:30 és 17:30 között szintén a művelődési házban.

A Magyar Vöröskereszt oldalán az áll, hogy egy véradással három ember élete is megmenthető. 

A szervezők kérik, hogy a segíteni vágyó lakosok vigyék magukkal a személyes okmányaikat, illetve fogyasszanak bőségesen folyadékot és étkezzenek a véradás előtt. A véradást minden esetben egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy adhat-e vért a jelentkező.

Illusztrációs fotó: Facebook/Szent Lázár Megyei Kórház