2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Meglepetés várja Valentin-napon a véradó párokat Egerben

frisshirek.hu | 2023. február 10. - 16:40
Meglepetés várja Valentin-napon a véradó párokat Egerben

Egerben és Heves vármegyében több helyre is várják a véradókat. A szerdai napokon továbbra is az egri Agria Park lesz a helyszín a megyeszékhelyen, kivételt képez a Valentin-nap hete, amikor az Unikornis Étterem és Hotel Egerben fogadják a donorokat.

Az Egri Véradók Facebook-csoportban olvasható, hogy a heti véradás a megyeszékhelyen szerda helyett február 14-én kedden, Valentin-napon lesz az Unikornis Étterem és Hotel Egerben 14 és 18 óra között.

Mint írták, már tavaly is jól sikerült a Valentin-napi véradás, így bíznak abban, hogy idén is szép számmal jelennek meg a donorok. Várják a párokat is a helyszínre, mert meglepetéssel készülnek a számukra.

Február 15-én, szerdán a Bálapátfalvai Gyermekjóléti és Szociális Intézményben szerveznek véradást 13 és 17 óra között, Nagyfügeden csütörtökön várják a donorokat 14-től 17 óráig a helyi művelődési házba, pénteken pedig Andornaktályán lehet vért adni 14:30 és 17:30 között szintén a művelődési házban.

A Magyar Vöröskereszt oldalán az áll, hogy egy véradással három ember élete is megmenthető. 

A szervezők kérik, hogy a segíteni vágyó lakosok vigyék magukkal a személyes okmányaikat, illetve fogyasszanak bőségesen folyadékot és étkezzenek a véradás előtt. A véradást minden esetben egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy adhat-e vért a jelentkező.

Illusztrációs fotó: Facebook/Szent Lázár Megyei Kórház