2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Alkotói pályázatot hirdet a gyöngyösi könyvtár

frisshirek.hu, 2023. február 11. - 15:35
Alkotói pályázatot hirdet a gyöngyösi könyvtár

A Vachott Sándor Városi Könyvtár alkotói pályázatot hirdet a magyar költészet napja alkalmából Petőfi Sándor és Madách Imre születésének 200. évfordulója évében. Március 31-ig várják a Gyöngyösön vagy a város környékén élők jelentkezését.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Petőfi Sándor Jövendölés című verse vagy Madách Imre Az ember tragédiája című műve ihlette verset vagy képzőművészeti alkotást várnak a könyvtár munkatársai a magyar költészet napja alkalmából meghirdetett alkotói pályázatukra. A pályázatra tizenhat éven felüli gyöngyösi vagy Gyöngyös környéki alkotók jelentkezését várják, akik egy verssel és/vagy egy képpel pályázhatnak 2023. március 31-ig – áll a város honlapján.

Mint írták, a versek maximális terjedelme három oldal, elektronikus formában, melyet Microsoft Word dokumentumként a vachottkor@gmail.com címre kérnek küldeni. A tárgy: jövendölés.
A képzőművészeti alkotások bármilyen technikával és méretben készülhetnek. Átvételük kiállításra előkészített állapotban a könyvtárban történik.

A pályaműveket az április 11-én rendezendő Vers téren teszik közzé, ott lesz az értékelés és a díjátadó is.
A könyvtár felhívja a pályázók figyelmét, hogy csak egy, a kiírásnak megfelelő művet fogadnak el.

Fotó: illusztráció/pixabay.com