2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 7o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Jótékonysági bált szerveznek Gyöngyösön Dumity Richárd paralimpikonnak

frisshirek.hu | 2023. február 11. - 11:28
Jótékonysági bált szerveznek Gyöngyösön Dumity Richárd paralimpikonnak

Jótékonysági sportbált rendeznek február 25-én a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. A jegy 12500 forintba kerül majd, a bevételt az Év Férfi Sportolója díjjal kitüntetett Dumity Richárd paralimpikon kapja majd. A sportbálra nemcsak a sportolókat várják, hanem a sportkedvelőket is. A résztvevők szórakoztatásáról Bereczki Zoltán, a Batacuda karneváli show, valamint Csirmaz András bűvész show-ja gondoskodik. A zenét az EnterBand Partyzenekar szolgáltatja.

A helyi sportélet néhány szereplőjének kezdeményezésére, a régi sportbálok hagyományait felélesztve hosszú idő után újra megrendezik Gyöngyösön a városi sportbált, amelyre nem csak sportolókat, hanem minden sportkedvelőt várnak – áll a gyongyos.hu oldalán.

Mint írták, a kezdeményezést az önkormányzat is felkarolta, és a bálon adja majd át az év legjobb gyöngyösi sportolóinak járó kitüntetéseket, az est fővédnöki tisztét pedig Hiesz György polgármester látja el. A bál jótékonysági célokat szolgál, bevételével az Év Férfi Sportolója díjjal kitüntetett Dumity Richárdot támogatják.

Ahogy arról korábban a blikk.hu beszámolt, Richárd egészségesen született, és hároméves volt, amikor egy szörnyű baleset örökre megváltoztatta az életét. A gyöngyösi negyedik emeleti lakásuk nyitott ablakán zuhant ki, eltört mindkét lába, karja, gerince, és beszakadt a tüdeje. Öt napig kómában feküdt. Deréktól lefelé lebénult, kerekesszékbe kényszerült, a mozgásról azonban nem volt hajlandó lemondani. Már gyermekként több sportágat kipróbált, többek között a kerekesszékes kosárlabdát, teniszt és lövészetet is.

A jótékonysági sportbál vacsoráját a Kékes étterem biztosítja, a résztvevők szórakoztatásáról pedig Bereczki Zoltán, a Batacuda karneváli show, valamint Csirmaz András bűvész show-ja gondoskodik. A zenét az EnterBand Partyzenekar szolgáltatja.

A gyöngyösi jótékonysági sportbálra a belépő 12500 forintba kerül. A jegy árából 2500 forint az est jótékonysági céljait szolgálja, a belépő pedig egyúttal tombolaszelvényként is, amint a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, illetve a sportesemények idején a csarnok büféjében lehet megvásárolni.

Kép forrása: gyongyos.hu