2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Robbanások rázták meg pénteken Recsket

frisshirek.hu, 2023. február 11. - 19:20
Robbanások rázták meg pénteken Recsket

Beigazolódott, amitől a recskiek féltek: hatalmas robajjal jár a régi bánya újraindítása. Tegnap ugyanis megtörtént az első bányarobbantás a Hunyadi utcai lakóházaktól néhány méterre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az úgynevezett kőzetjövesztő robbantások hatalmas riadalmat keltettek a településen annak ellenére, hogy nem újkeletű a bányászat a település környékén, csakhogy a régi bányák kilométerekre vannak a házaktól. A most újranyitott bánya azonban a közigazgatási határon belül helyezkedik el, néhány méterre a lakóházaktól – írta a blikk.hu.

A robbantás kapcsán az egyik lakó elmondta, hogy álmából riadt fel, az ágy is megremegett alatta. Állítása szerint azt ígérte korábban a vállalkozó, hogy az első robbantás idején együtt lesznek, együtt fogják megélni, de ez nem történt meg. Mindenki kiszaladt az utcára, féltek az emberek. Volt, aki a gyerekeivel a testvéréhez menekült, mert nem mert otthon aludni – számolt be a lap.

LMP frakcióvezető-helyettese, Kanász-Nagy Máté azt írta a közösségi oldalán, hogy hívták Recskről, két hangos robbantás történt a megnyíló kőbányában. Mindez 200 méterre az utolsó házsortól. A robbantási tevékenységről szóló hirdetmény szerint „kőzetjövesztés céljából” végzik a robbantásokat, ami előtt szirénahanggal tájékoztatják a lakosságot. A tájékoztatás megtörtént, mégis sokan megijedtek, kiszaladtak a házaikból. Igen feszült most a hangulat. A helyi lakosoktól rengeteg a panasz a bányanyitással kapcsolatban.

Fotó: Facebook/Kanász-Nagy Máté