2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Száz adag palócgulyást osztottak ki a rászorulóknak Egerben

Fodor Orsolya, 2023. február 11. - 07:15
Száz adag palócgulyást osztottak ki a rászorulóknak Egerben

Meleg ebéddel fogadta a rászorulókat a Magyar Vöröskereszt Eger Területi Szervezete a Klapka György utcában. A Pénteki ételosztást a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői támogatták.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nagy volt a sor a pénteki ételosztáson Egerben. Száz adag palócgulyást osztott ki a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt egri szervezete az önkormányzati képviselőkkel közösen. 

Az elmúlt napokban tapasztalt kemény hidegben ez a felajánlás sokaknak óriási segítséget jelent. A meleg ebédet ezúttal a Fidesz-KDNP helyi képviselői finanszírozták, akik közül Oroján Sándor és Juhász Ádám személyesen is segített az ételosztáson – tájékoztatott róla az eger.hu.

A Magyar Vöröskereszt jóvoltából már 30 éve tartanak péntekenként ételosztást a téli időszakban. A Fidesz-KDNP frakciója is úgy véli, fontos a szolidaritás és a rászorulók megsegítése a nehéz időszakban, ezért szerettük volna mi finanszírozni a meleg ennivalót

– mondta Juhász Ádám önkormányzati képviselő.

Kosik Mária, a Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének koordinátora szerint az elmúlt időszakban jóval többen igényelték a segítséget, mint korábban. Már nemcsak hajléktalanok érkeznek, hanem nyugdíjasok, munkanélküliek és az alacsony keresetűek is megjelennek az ételosztás helyszínén.

Azt tapasztalom, hogy nagy szükség van az emberek meleg étellel való megsegítésére

– emelte ki Kosik Mária. 

Hozzátette: a Magyar Vöröskereszt folyamatosan várja a felajánlásokat is, leginkább tartós élelmiszerekre lenne szükségük, amiből nincs a raktárukban.

A friss hírek szerint a következő ételosztás jövő héten péntek délben lesz a Klapka György utca 9. szám alatt.

Fotó: Facebook/Oroján Sándor videójának vágóképe