2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Megkezdődtek a fosztogatások a török városokban

frisshirek.hu, 2023. február 12. - 08:00
Megkezdődtek a fosztogatások a török városokban

Elkezdődtek a fosztogatások Törökország földrengéssel sújtott városaiban. A régió több településéről is érkeztek hírek kirabolt boltokról, ezért Recep Tayyip Erdogan török elnök szükségállapotot rendelt el a régióban. Szombaton újranyitották az örmény-török határt, hogy a segélyszállítmányok könnyebben eljuthassanak a katasztrófa helyszínére. A lépés azért különleges, mert a határ 35 éve zárva volt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Bevezettük a szükségállapotot? Igen, bevezettük. És miért tettük? Azért, hogy a fosztogatók ne húzhassanak hasznot a katasztrófából. Pár boltot például kiraboltak. Gondoljanak bele, hogy ez egy tisztességes nemzet. Ha megkérték volna a boltok tulajdonosait, ők mindent odaadtak volna nekik

- mondta a török elnök.

A közbiztonság helyreállítására az ország összes pontjából hívtak rendőröket. Egy isztambuli kerületi rendőrkapitányságról például 35 rendőrautó indult Hatay felé – számolt be róla az euronews.

Mint írták, a fosztogatások miatt a német és az osztrák mentőcsoport is úgy döntött, hogy felfüggeszti a mentési munkákat. Döntésüket a romló biztonsági körülményekkel indokolták. Voltak csapatok, amelyek már hazaindultak, azonban pár mentőcsoport még mindig dolgozik a romok között, bár már nagyon kevés az esélye, hogy élő embereket találnak.

Szombaton újranyitották az örmény-török határt, hogy a segélyszállítmányok könnyebben eljuthassanak a katasztrófa helyszínére. A lépés azért különleges, mert a határ 35 éve zárva volt.

Fotó:MTI/EPA/Erdem Sahin