2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Baromfi-reality-vel indul a Tyúk TV Hevesben

Fodor Orsolya, 2023. február 14. - 12:16
Baromfi-reality-vel indul a Tyúk TV Hevesben

A Heves vármegyei Bátoron indult el a Henflix nevű YouTube-csatorna, ahol az indulásról szóló, a Telexhez eljuttatott információ szerint közel hetven tyúk, továbbá gyöngytyúkok, nyulak, galambok és egy komondor életébe pillanthatnak be a nézők.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közelmúltban indult bátori baromfi-realityt közvetítő csatornán két stream közül válogathatnak az érdeklődők. Az egyiken az udvart lehet megnézni, ami napközben lehet érdekes. A másik csatornán a tyúkól jelentkezik, itt nyilván az esti és hajnali órákban nagyobb az élet, bár napközben is érdemes bele-belekattintani, mert bejárogatnak ide is „hesszölni” a tyúkok – írta meg az egriugyek.hu nyomán a Telex.

A Henflix célja a tökéletes szórakoztatáson túl az ismeretterjesztés, ezért elindult a henflix.hu oldal is, ahol mindenféle érdekes, szárnyasokkal kapcsolatos írást lehet olvasni, de aki akar, közelebbről is megismerkedhet az élőben közvetített csapattal.

Bár általában nem így gondolunk rájuk, a tyúkok nagyon izgalmas állatok. Hogy csak néhány érdekességet említsek: ők a dinoszauruszok legközelebbi élő leszármazottai, 100-nál is több arcot képesek felismerni. A tyúkanyó „beszél” a még tojásban lévő csibékhez, akik ráadásul válaszolnak neki. Ezért gondoltuk, hogy bemutatjuk a baromfiudvar mindennapi életét, hiszen sajnos ma már még faluhelyen is egyre kevesebb a lehetőség arra, hogy akár a gyerekek, akár a felnőttek megismerjék ezeket a jópofa jószágokat. Aki szeretné, meg is tudja virtuálisan etetni a tyúkokat, ehhez a honlapon kell kreditet venni, egy etetés egy ezresbe kerül, aztán az élő közvetítést nézve egy kódot beírva lehet indítani az etetőgépet

mondta el a projektről Botos Regina, a Bárányfelhő-Bodorító Egyesület elnöke az egriugyek.hu-nak. A Telex értékelése szerint a Tyúk TV nagyon jól relaxál, de azt a teljes élményhez mindenképpen javasolják az érdeklődőknek, hogy hanggal nézzék a baromfi-reality közvetítését. A véletlenszerű tárgyak állandó, csőrrel való pöcögtetése, továbbá a kaparászások és a távoli madárzajok teszik igazán teljessé a pihentető élményt.

Az egyesület tagjai bíznak benne, hogy projektjük eredményeként mások is kedvet kapnak a tyúktartáshoz, de legalábbis másként tekintenek majd ezekre a szárnyasokra és a falusi életre.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com