2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Idén 50 éves a Tisza-tó!

frisshirek.hu, 2023. február 16. - 13:10
Idén 50 éves a Tisza-tó!

Ismét összeült a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal, a térség legnagyobb szakmai együttműködése, hogy felkészüljenek az idei kerek születésnap méltó megünneplésére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
1973. május 16-án a Tisza II. Vízlépcső ünnepélyes átadásával örökre megváltozott az itt élők élete és a térség egy teljesen új lehetőséget is kapott

- kezdték beszámolójukat a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal szervezői a közösség Facebook-oldalán. Kiemelték, hogy a terület már messze nemcsak vízgazdálkodási és öntözési szempontból vált fontos pontjává Kelet-Magyarországnak és egész hazánknak, hanem a turizmus is "körbenőtte" a részben mesterséges tavat.

Az újonnan életre hívott egyeztető fórum a nevében is jelzi, hogy a Tisza-tó funkciói között az idegenforgalom felsorakozott a vízgazdálkodáshoz. A kerekasztal tagjai lettek ezért mindazok a közösségek és személyek, akik hozzáadhatnak a Tisza-tó természeti és kulturális életéhez, és akik elősegíthetik a fejlesztéseket. Többek között:

Az egyeztetés célja nemcsak az, hogy megalkossák a Tisza-tót érintő széleskörű stratégiát, hanem hogy a jublieumról is méltóképpen emlékezzenek meg. Így a szervezők közre adták, hogy mire készülnek idén, a kerek születésnap alkalmából:

  • online rendezvénynaptárral,
  • Tisza-tó 50 logóval,
  • Tisza-tó Expóval (Kiskörén, szeptemberben),
  • vízügyi konferenciával, vetélkedővel, ünnepi akciókkal, látványosságokkal (a Kiskörei Vízlépcső fényfestése, Chiovini Ferenc 15 db alkotásának és egyéb képzőművészeti alkotások megnyitása a nagyközönség számára, látványos halasítás, szelfipont a Kiskörei Vízlépcsőnél),
  • Kvízjátékkal (értékes nyereményekkel),
  • Tisza-tavi Kalandgyűjtő Útlevéllel,
  • és egyéb meglepetésekkel.
A kiemelt kép forrása: Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal Facebook-oldala