2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Hospice-ellátásban, otthonában ápolják Jimmy Cartert

frisshirek.hu, 2023. február 19. - 12:30
Hospice-ellátásban, otthonában ápolják Jimmy Cartert

Otthonában részesítik hospice-ellátásban Jimmy Cartert, az Egyesült Államok 39. elnökét, minden idők legmagasabb kort megért amerikai elnökét - közölte a Carter Center szombaton.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Jimmy Carter által alapított civil szervezet közösségi médiában megjelent közleménye szerint a veterán politikus döntött úgy, hogy

az életéből "hátralévő időt otthonában tölti családjával és hospice-ellátást választ a folytatódó orvosi beavatkozások helyett".

Kiemelték: az elnököt egészségügyi személyzet veszi körül; családja is vele van, amelynek tagjai megköszönték az aggódást, de megértést és a magánélet tiszteletben tartását kérik.

Jimmy Carter a demokrata párt színeiben az 1976-os választáson, Gerald Ford hivatalban lévő elnök legyőzésével vált az Egyesült Államok 39. elnökévé. 1980-ban Ronald Reagannel szemben maradt alul az elnökválasztáson, ezt követően alapította feleségével közösen a demokrácia és emberi jogok népszerűsítésével foglalkozó Carter Centert. Munkásságáért 2002-ben megkapta a Nobel-békedíjat.

Elnöki időszaka előtt, 1971 és 1975 között Georgia állam kormányzója volt. Máig szülővárosában, egy georgiai kistelepülésen, Plainsben él, szintén ott született feleségével.

Tavaly októberben ünnepelte a 98. születésnapját.

Fotó: Jimmy Carter youtube vágókép