2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Navracsics ajánlata Brüsszelnek: maradhassanak a polgármesterek és a képviselők az egyetemi kuratóriumokban

frisshirek.hu, 2023. február 22. - 09:23
Navracsics ajánlata Brüsszelnek: maradhassanak a polgármesterek és a képviselők az egyetemi kuratóriumokban

A magyar kormány kompromisszumos csomagja már Brüsszelben van – nyilatkozta Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter a HírTV-nek, akinek reményei szerint nyártól jöhetnek az uniós pénzek az Erasmus+ és a Horizont kutatási programokhoz. Kiemelte azt is: a korábbi ígéretei a bizottságnak arról szóltak, hogy akár már idén április-májusban döntés születhet arról, hogy ténylegesen megérkeznek-e az európai uniós források Magyarországnak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Varga Judit, Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Szijjártó Péter, Navracsis Tibor a vagyonkezelői alapítványok kuratóriumainak éléről – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón. Mint mondta, a kormány három napos stratégiai ülésén megvitatta az uniós helyzetet is, szeretnének mielőbb megállapodni Brüsszellel. Szavai szerint a kormány hajlandó volt mindig is észszerű kompromisszumokat kötni, amik nem sértik Magyarország érdekeit - írta meg a Frisshirek.hu a kormányinfó összefoglalójában.

HA AZONBAN MÓDOSÍTANI KELL AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG KÉRÉSÉRE, NYITOTT A KORMÁNY ARRA IS, HOGY MEGVÁLTOZTASSÁK A SZABÁLYOKAT, ÉS HATÁROZOTT IDEIG SZÓLJON A A KURATÓRIUMI TAGOK MANDÁTUMA.

A 24.hu szúrta ki Navracsics nyilatkozatát, melyben elmondta:

"Mi most elküldtük a hivatalos ajánlatunkat is, amely az összeférhetetlenség vonatkozásában az államtitkári szinttől felfelé nyilvánítaná összeférhetetlennek a kuratóriumi tagságot a hivatalos tisztséggel. Másrészt a mandátum időtartamára vonatkozóan hat- és még egyszer újraválasztható hatéves időtartamot ajánlunk fel az Európai Bizottságnak kompromisszumos megoldásként."

Majd hozzátette,

"én abban bízom, hogy ha tartják ezt a korábbi ígéretüket, akkor a nyáron már kaphatunk uniós forrásokat."

Ez azt jelenti, hogy a helyettes államtitkároknak, parlamenti képviselőknek és polgármestereknek nem kell lemondaniuk a jól fizető kuratóriumi tisztségükről.

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala