2023.10.04., szerda - Ferenc
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Feltételesen volt szabadlábon a bonyhádi tolvaj, mehet vissza a hűvösre

frisshirek.hu | 2023. február 23. - 15:40
Feltételesen volt szabadlábon a bonyhádi tolvaj, mehet vissza a hűvösre

Tavaly novemberben egy bonyhádi telephelyen tárolt autónak tűnt el számos alkatrésze, ekkor már gyanúsítottként hallgatták ki a 27 éves helyi lakost. Később garázdaság vétségével is indult ellene eljárás. A volt élettársához is ittasan érkezett, majd tört és zúzott. A mostani eljárások a fogvatartása mellett folytatódnak.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették azt a 27 éves helyi férfit, aki az elmúlt időszakban rendszeresen követett el vagyon elleni bűncselekményeket a városban - adott ki közleményt a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az elmúlt év novemberében egy helyi férfi tett bejelentést, mert egy bonyhádi telephelyen tárolt autójából annak számos alkatrészét kiszerelte és ellopta egy ismeretlen. Az eset kapcsán a rendőrök nyomozni kezdtek, és gyorsan azonosították a tolvajt, egy 27 éves helyi lakost, aki az ellopott értékek nagy részét már eladta.

A férfit ekkor gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt. A lopott holmiból jó néhány a Méh-telepről elő is került. Nem sokkal később a férfival szemben garázdaság miatt is eljárás indult, amikor volt élettársának lakásához ittasan érkezett, és ordítozott, tört, zúzott, így akart bejutni az ingatlanba. A bíróság vele szemben ekkor távoltartást is elrendelt.

Ez év január elején pedig egy utcán parkoló autóból lopott el csaknem 15.000 forintot a férfi. Ebben az évben legalább négy alkalommal lopott a 27 éves férfi több helyi üzletből is. Az utolsó alkalommal – február 21-én – több tucatnyi csokoládét akart elemelni, mikor a bolt biztonsági őre megállította.

Ez az eset volt az utolsó csepp a pohárban. Őrizetbe vették a korábbi ügyei miatt is jól ismert férfit. A tolvaj már többször ült börtönben, és nemrégiben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság hasonló bűncselekmények miatt. A mostani eljárások vizsgálata a férfi fogvatartása mellett folytatódik tovább, mert a bíróság a mai napon letartóztatta.   

Fotó: police.hu