2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Megkezdte munkáját a tolnai tűzoltó ezredes az EU Bravo CPT csapat tagjaként Törökországban

frisshirek.hu, 2023. február 23. - 16:28
Megkezdte munkáját a tolnai tűzoltó ezredes az EU Bravo CPT csapat tagjaként Törökországban

Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes biztonsági szakértőként tevékenykedik. A Bravó csapat helyettes vezetőjével már meg is kezdte a teendők egyeztetését. A dokumentáció áttekintése után javaslatokat is tett arra vonatkozóan, hogy a törökországi munkavégzéshez olyan eszközöket szerezzenek be, mint az internetkapcsolat nélkül is elérhető térképek és megfelelő egészségvédelmi eszközök.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, február 20-án dr. Hábermayer Tamás tolnai tűzoltó ezredest is kiválasztották a Törökországban működő EU polgári védelmi csoportba.

Már kiutazásának napján¸ február 21-én, a repülőgépen megkezdte munkáját a katasztrófavédelem szakértője - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ezredes biztonsági szakértőként tevékenykedik. Február 21-én az EU Bravo CPT csapat részeként kezdte meg tevékenységét. Egyenesen Ankarába érkezett, útközben a Bravó csapat helyettes vezetőjével egyeztette a teendőket.

A csapatvezető felkérésének megfelelően a magyar szakértő áttekintette az előző csapat biztonsági dokumentációját, amelynek kiegészítését már meg is kezdte.

Ezen túl előkészítői jelleggel a csapat biztonságát célzó áttekintő információkat juttatott el a csatlakozó szakértőknek a katasztrófa sújtotta országról, akiknek a figyelmét arra is felhívta, hogy internetkapcsolat nélkül is elérhető térképpel, megfelelő egészségvédelmi eszközökkel is rendelkezzenek, ezek ugyanis elengedhetetlenek a törökországi munkavégzéshez.

A földrengés sújtotta Törökországba a HUNOR Mentőszervezet hazaérkezése után két szakértőt delegált a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, egyikük logisztikai háttértámogatóként, másikuk a polgári védelmi csoport biztonsági szakértőjeként tevékenykedik.

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság