2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Megmenekülnek a Római-part fái, jelentette be Karácsony Gergely

frisshirek.hu | 2023. március 01. - 14:05
Megmenekülnek a Római-part fái, jelentette be Karácsony Gergely

Maradnak a fák a Rómain! - írta közösségi oldalára Karácsony Gergely, de megépül a Csillaghegyi-öblözet lakóit védő gát is.

A fővárosi önkormányzat a III. kerülettel közösen kidolgozták azt a koncepciót, amelynek részeként a római parti gát is megépül, de a fák is megmaradnak - adta hírül Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A Római-part Budapest egyetlen jól megközelíthető, természetes Duna-partja. Több ezer ember véleményének ismeretében mondhatom, hogy a budapestiek éppen ezt, a vadregényes természetességét szeretik benne a legjobban

- kezdte bejegyzését a főpolgármester, aki kiemelte, hogy részletes szakmai előkészítéssel keresték Óbudával a megoldást arra kérdésre, hogy a természetet is megvédjék, de a Csillaghegyi-öblözet lakóit is egy esetleges árvíztől.

Az árvízvédelmi fővédvonalat a Királyok útja – Nánási út nyomvonalon lehet megvalósítani

- szögezte le Karácsony Gergely, amely szerinte óvja a természetet, biztonságosabb is és társadalmi támogatottságot élvez.

A főváros ezzel a nyomvonallal számolva fejezi be a részletes tervezést és egyeztetéseket folytatunk annak érdekében, hogy a beruházás Európai Uniós forrásból megvalósulhasson - zárta bejegyzését a főpolgármester.

A kiemelt kép forrása: a BKK Facebook-oldala