2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Kalapáccsal mért legalább tizenhat ütést mozgáskorlátozott feleségére az idős férfi Erdőtelken

frisshirek.hu, 2023. március 07. - 18:25
Kalapáccsal mért legalább tizenhat ütést mozgáskorlátozott feleségére az idős férfi Erdőtelken

Félkilós kalapáccsal támadt hitvesére egy idős férfi Erdőtelken. A Heves Vármegyei Főügyészség emberölési kísérlettel vádolja az elkövetőt, aki ötvenhét évi házasság után próbált véget vetni felesége életének. A vádhatóság azt kezdeményezte, hogy a törvényszék végrehajtandó fegyházbüntetést szabjon ki a férfival szemben, egyben állapítsa meg, hogy ebből a büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A főügyészség keddi közleménye szerint tavaly április 23-án, délben a külön lakrészben élő 76 esztendős férfi egy kalapáccsal a kezében átment a mozgáskorlátozott nejéhez, aki az ágyában pihent. A szobában férje minden előzmény nélkül rátámadt az asszonyra, miközben közölte vele, hogy „most meghalsz”. E szavak kíséretében a szerszámmal legalább tizenhat ütést mért a nőre – a fejére és a testére –, aki állapotánál fogva csak korlátozottan volt képes a támadás elhárítására. 

Az idős férfi ezután – mivel úgy gondolta, hogy az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekbe rövidesen bele fog halni –  magára hagyta a feleségét, és visszavitte a kalapácsot a fészerbe, a szerszámok közé.

Neje azonban még a bántalmazás alatt vészhívást tudott indítani a szomszédba a keze ügyében lévő mobiltelefonról. A szomszédasszony nyomban a helyszínre sietett, és segítséget nyújtott az ágyban fekvő, erősen vérző ismerősének, s ő értesítette a mentőket és a rendőrséget is.

A Heves Vármegyei Főügyészség szerint – a vádlott szándéka ellenére – a bántalmazás azért nem járt halálos eredménnyel, mert a megtámadott nő tőle telhetően megpróbálta hárítani a csapásokat, illetve a rugalmas ágymatrac és a párna jelentős mértékben tompította az ütések hatását.

A főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a beszámítási képességében – részben alkoholizmusa miatt – enyhe fokban korlátozott elkövetőt.

A vádhatóság azt kezdeményezte, hogy a törvényszék végrehajtandó fegyházbüntetést szabjon ki a férfival szemben, egyben állapítsa meg, hogy ebből a büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a vádlottat a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a felmerült többszázezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Fotó: ugyeszseg.hu