2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Nyolc iskola mérte össze tudását Egerről

Fodor Orsolya, 2023. március 09. - 19:20
Nyolc iskola mérte össze tudását Egerről

Hosszú ideje minden évben eljön az a nap, amikor a középiskolás diákok izgatottan mérhetik össze az Egerről szerzett helyismereti tudásukat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Minczér Gábor, a város alpolgármestere azt írta a Facebook-oldalán, hogy Eger számos épített és szellemi örökséggel rendelkezik, amelynek a megismerésére, tovább örökítésére nagyszerű alkalmat ad a kilencedik évfolyam részére megrendezett verseny.

Az önkormányzat, az Egri Dobó István Gimnázium, illetve az Egri Tankerületi Központ által közösen szervezett, nagysikerű „Ki tud többet Egerről?” vetélkedő-sorozat városi fordulóján 8 iskola mérettette meg magát – írta Mirkóczki Ádám egri polgármester a közösségi oldalán.

A friss hírek szerint ma kiderült, hogy 

a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium csapatának birtokában van a legtöbb ismeret Eger kultúrájáról, épületeiről, hídjairól és emlékhelyeiről.

A dobogó második fokán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum tanulói végeztek. A harmadik helyet pedig az Egri Dobó István Gimnázium versenyzői szerezték meg.

A városvezető gratulált minden résztvevőnek és felkészítő tanárnak. Hangsúlyozta a fiataloknak: legyenek büszkék arra, hogy Egerben végzik a tanulmányaikat.

Fotó: Facebook/ Mirkóczki Ádám