2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Nyolc iskola mérte össze tudását Egerről

Fodor Orsolya | 2023. március 09. - 19:20
Nyolc iskola mérte össze tudását Egerről

Hosszú ideje minden évben eljön az a nap, amikor a középiskolás diákok izgatottan mérhetik össze az Egerről szerzett helyismereti tudásukat.

Minczér Gábor, a város alpolgármestere azt írta a Facebook-oldalán, hogy Eger számos épített és szellemi örökséggel rendelkezik, amelynek a megismerésére, tovább örökítésére nagyszerű alkalmat ad a kilencedik évfolyam részére megrendezett verseny.

Az önkormányzat, az Egri Dobó István Gimnázium, illetve az Egri Tankerületi Központ által közösen szervezett, nagysikerű „Ki tud többet Egerről?” vetélkedő-sorozat városi fordulóján 8 iskola mérettette meg magát – írta Mirkóczki Ádám egri polgármester a közösségi oldalán.

A friss hírek szerint ma kiderült, hogy 

a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium csapatának birtokában van a legtöbb ismeret Eger kultúrájáról, épületeiről, hídjairól és emlékhelyeiről.

A dobogó második fokán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum tanulói végeztek. A harmadik helyet pedig az Egri Dobó István Gimnázium versenyzői szerezték meg.

A városvezető gratulált minden résztvevőnek és felkészítő tanárnak. Hangsúlyozta a fiataloknak: legyenek büszkék arra, hogy Egerben végzik a tanulmányaikat.

Fotó: Facebook/ Mirkóczki Ádám