2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Megtámadták a népszavazásért dolgozó momentumosokat Egerben

Fodor Orsolya, 2023. március 10. - 17:15
Megtámadták a népszavazásért dolgozó momentumosokat Egerben

Megtámadták Egerben a külső elkerülő út miatt aláírást gyűjtő önkénteseket. A férfi a kihelyezett pult után egy önkéntest is megütött.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom alapítója és országgyűlési képviselője azt írta a közösségi oldalán, hogy rendőrt hívtak az incidens miatt. 

Az aláírásgyűjtő pultunkat felrúgták, tagtársamat megütötték, szerencsére komolyabb baja nem esett

– emelte ki a politikus.

Hozzátette:

„ez történik, amikor a velejéig romlott politika gyűlöletet szít magyar és magyar, egri és egri között”. 
Nem ülünk fel a provokációnak, kettőzött erővel folytatjuk a zöld közlekedésről szóló népszavazási kezdeményezésünket, mert demokraták vagyunk. Vissza fogjuk adni a kontrollt az embereknek a saját jövőjük felett

– fogalmazott Fekete-Győr András.

A heol.hu arról számolt be, hogy pénteken, nemsokkal 12 óra után egy Diósgyőr-szurkoló szeretett volna aláírni a helyszínen, és azt kérte az önkéntesektől, hogy vegyék ki a táskájából az iratait. Miután a kérésének nem tettek eleget, a férfi agresszív lett és azt kiabálta, „g**i lilák!”

A férfi a pultot, majd az egyik önkéntest is megütötte, de még mielőtt kiérkeztek volna a rendőrök a Dobó térre, az agresszív támadó távozott onnan.

A frisshirek.hu-hoz eljuttatott információk szerint holnap 12:30 és 13:30 között Egerben, a Dobó téren ismét aláírásokat gyűjtenek a külső elkerülő út érdekében. A helyszínen jelen lesz Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, Jánosi Zoltán, a párt egri elnöke és Lőcsei Lajos, momentumos országgyűlési képviselő is.

Fotó: Facebook / Jánosi Zoltán