2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Hét tűzesethez és 6 műszaki mentéshez riasztották a hétvégén a tolnai tűzoltókat

frisshirek.hu, 2023. március 13. - 16:10
Hét tűzesethez és 6 műszaki mentéshez riasztották a hétvégén a tolnai tűzoltókat

Mozgalmas hétvégéje volt Tolna vármegye tűzoltó egységeinek. Attalán egy födém szerkezete égett másfél négyzetméternyi felületen. Dunaszentgyörgyön egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott. Bölcske külterületén egy legelő égett mintegy 200 négyzetméteren. Szekszárdon egy Remete utcai ház hátsó kertjében égett az avar körülbelül 100 négyzetméteren.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szabadtéri tüzek, kéménytüzek, közlekedési balesetek adtak munkát Tolna vármegye tűzoltóinak. Hétvégén összesen 7 tűzesethez és 6 műszaki mentéshez vonultak a beavatkozó egységek, 4 esetben kerti zöldhulladék, avar, gaz égett, 3 alkalommal kéményekben keletkezett tűz.- tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Másfél négyzetméternyi felületen égett a födém szerkezete szombat este Attalán, egy Petőfi Sándor utcai lakóházban. Egy kandalló födémen keresztül kéménybe vezetett fém kéménycsöve hevítette fel a környezetét. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a szerkezet megbontását követően, egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Az épületben más fűtési lehetőség nincs, így a családi ház egy felnőtt és 5 gyerek lakója lakosságvédelmi intézkedés keretében a rokonokhoz költözött.

Családi ház kéményében lerakódott korom izzott, amelynek következtében az égéstermék-elvezető több helyen is megrepedt vasárnap délelőtt Dunaszentgyörgyön, a Temető utcában. A tűzesethez riasztott paksi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből a parazsat, majd hőkamerával átvizsgálták. A beavatkozó egységek felhívták a lakók figyelmét, hogy a kéményt a műszaki felülvizsgálatig ne használják. 

Mintegy 200 négyzetméteren égett egy legelő vasárnap délelőtt Bölcske külterületén. A tűzesethez a paksi hivatásos és bölcskei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Körülbelül 1000 négyzetméternyi területen égett avar, gaz és aljnövényzet vasárnap délután Szekszárdon, egy Remete utcai hátsó kertben. A lángokat a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével fékezték meg. 

Egy személygépkocsi és egy kisteher-gépjármű ütközött szombat délelőtt Hőgyészen, a Fő utcában. Mindkét autóban ketten utaztak. A műszaki mentéshez Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat a személygépkocsi utasait könnyebb sérülésekkel kórházba szállította.

Egy kidőlt fa akadályozta a forgalmat vasárnap hajnalban Kisvejkén, a 6538-as számú út 15. kilométerénél. Az útra dőlt fát a bonyhádi hivatásos tűzoltók távolították el egy motoros láncfűrész segítségével.

Fotó: Dombóvári és Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság