2023.03.27., hétfő - Emánuel
Az ország 19 megyéjében

Tüzes napon vannak túl a hevesi lánglovagok

frisshirek.hu, 2023. március 13. - 20:35
Tüzes napon vannak túl a hevesi lánglovagok

Gyakorlatilag megállás nélkül vonultak vasárnap a Heves vármegyei tűzoltók.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint vasárnap 14 segélyhívás érkezett a műveletirányítási központjukba. A 10 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 13 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Éjfél után pár perccel betongyámnak ütközött és az árokba csapódott egy személyautó Nagyrédén, a Hunyadi János útján. Az autó vezetőjét a gyöngyösi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a kocsiból, majd átadták a mentőknek. 

Délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók vonultak Petőfibánya Bánya útjára, ahol egy fenyőfa elektromos vezetékre dőlt. Az egység motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolította el a fát. 

Árokba hajtott és a tetejére borult egy autó az Istenmezeje és Erdőkövesd közötti úton. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs emberei a kerekeire állították az autót. Személyi sérülés nem történt.

Családi ház vegyes tüzelésű kazánjához csatlakoztatott kéményben gyulladt meg a lerakódott korom este Egerbaktán, az Egri úton. Az egri hivatásos tűzoltók a kémény tisztítónyílásán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket. Mivel a füstelvezetőt addig nem lehet biztonságosan használni, amíg azt szakember felül nem vizsgálta, a ház négy lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

Személyautó gyulladt ki este Egerben az Eszterházy téren. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. A vármegyeszékhelyen egy kismotor is lángra kapott. Egyik esetben sem sérült meg senki.

A hevesi lánglovagok tegnap hét alkalommal vonultak szabadtéren keletkezett tüzekhez: Mezőtárkányban, Karácsondon, Gyöngyös határában, Turán,valamint a nógrádi Mátraterenyén oltottak el kis területen keletkezett lángokat.

A legnagyobb tűzzel érintett terület ugyancsak a szomszédos vármegyében, Zabar határában volt, ott három hektáron kapott lángra nádas, a pétervásárai és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Fotó: Farkas Dániel tű. őrm - Egri HTP