2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Tüzes napon vannak túl a hevesi lánglovagok

frisshirek.hu | 2023. március 13. - 20:35
Tüzes napon vannak túl a hevesi lánglovagok

Gyakorlatilag megállás nélkül vonultak vasárnap a Heves vármegyei tűzoltók.

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint vasárnap 14 segélyhívás érkezett a műveletirányítási központjukba. A 10 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 13 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Éjfél után pár perccel betongyámnak ütközött és az árokba csapódott egy személyautó Nagyrédén, a Hunyadi János útján. Az autó vezetőjét a gyöngyösi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a kocsiból, majd átadták a mentőknek. 

Délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók vonultak Petőfibánya Bánya útjára, ahol egy fenyőfa elektromos vezetékre dőlt. Az egység motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolította el a fát. 

Árokba hajtott és a tetejére borult egy autó az Istenmezeje és Erdőkövesd közötti úton. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs emberei a kerekeire állították az autót. Személyi sérülés nem történt.

Családi ház vegyes tüzelésű kazánjához csatlakoztatott kéményben gyulladt meg a lerakódott korom este Egerbaktán, az Egri úton. Az egri hivatásos tűzoltók a kémény tisztítónyílásán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket. Mivel a füstelvezetőt addig nem lehet biztonságosan használni, amíg azt szakember felül nem vizsgálta, a ház négy lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

Személyautó gyulladt ki este Egerben az Eszterházy téren. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. A vármegyeszékhelyen egy kismotor is lángra kapott. Egyik esetben sem sérült meg senki.

A hevesi lánglovagok tegnap hét alkalommal vonultak szabadtéren keletkezett tüzekhez: Mezőtárkányban, Karácsondon, Gyöngyös határában, Turán,valamint a nógrádi Mátraterenyén oltottak el kis területen keletkezett lángokat.

A legnagyobb tűzzel érintett terület ugyancsak a szomszédos vármegyében, Zabar határában volt, ott három hektáron kapott lángra nádas, a pétervásárai és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Fotó: Farkas Dániel tű. őrm - Egri HTP