2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Diáknap nyitott kaput a világra az egri középiskolában

frisshirek.hu, 2023. március 14. - 17:00
Diáknap nyitott kaput a világra az egri középiskolában

Diáknapot tartottak az egri IQ-Pont Középiskolában nemrég, ahol szakmai, tudományos és kulturális témákban tartottak előadásokat, bemutatókat. A 25 éves intézmény 12 vendéget – köztük híres sportolókat, tűzoltónőt és katonát, valamint természetvédőket – is meghívott, hogy felkeltsék a fiatalság érdeklődését.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az eger.hu beszámolója szerint a tanulók is nagyon várták már az eseményt, mert egy ilyen nap teljesen más, mint egy átlagos iskolai foglalkozás. Amint egyikük, Lipták Zoé Napsugár fogalmazott: érdekesebb formában, többet tudnak tanulni ezáltal.

Az előadók között hírességek is megfordultak, a sport sokakat foglalkoztatott. 

Széles körből érkeztek vendégek, mindenféle, a munkájukkal kapcsolatos érdekességgel. Itt volt például Czakó Tamás testépítő, továbbá az ország legerősebb tűzoltónője, Istványi Nóra főhadnagy, de diplomaták is eljöttek. Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy találkozzon velük

– tette hozzá Tatár Roland. A szervezők igyekeztek minél változatosabbá tenni a programokat. A sport, a kémia és a filmvetítés mellett a diákok belekóstolhattak például a mézkészítés rejtelmeibe, de még a civil szervezetek munkájába is.

Hernádi Ferenc pedagógus elmondta, hogy a meghívottak listáját – amelyen tizenkét név szerepelt – igyekeztek úgy összeállítani, hogy az élet minden területéről érkezzenek olyan kiváló szakemberek, akik érdekesek lehetnek a diákok számára. 

A segítségükkel kinyitjuk a világot a gyerekeknek. Nem mi megyünk ki a világba, hanem az jön be hozzánk

– fűzte hozzá Hernádi Ferenc. 

Molnár György intézetvezető hangsúlyozta, hogy a tanárok szoros együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg a diáknap.

Egy iskolának nem csak a hivatalos tantárgyak oktatása és az érettségire való felkészítés a feladata, hanem ki kell nyitni a világot és behozni az intézmény falai közé. Mi ebben rendszeresen élen járunk, bár az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt sajnos nem volt lehetőség megszervezni a diáknapot. Így különösen örömünkre szolgál, hogy ezúttal széles körből tudtunk vendégeket hívni

– mutatott rá Molnár György.

Fotó: eger.hu videójának vágóképe