2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Az ország 19 megyéjében

Pálinkás jókedv az egri jubileumi fesztiválon

frisshirek.hu, 2023. március 14. - 15:57
Pálinkás jókedv az egri jubileumi fesztiválon

Remek hangulat, koncertek, és lélekmelegítő párlatok a legkülönfélébb ízvilággal - mindebben része lehetett azoknak, akik ellátogattak a hétvégén a jubileumi 10. Pálinka Fesztiválra Egerben. A fogyasztók körében egyre népszerűbbek a minőségi párlatok. A termelők olyan borokat és ezek pálinkaváltozatát is kínálták a fesztiválon, amelyek nem szőlőből készültek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az eger.hu beszámolója szerint a testet és a lelket is felmelegítették a viharos időben a kiváló párlatok.

Nagyon finom, úgyhogy még egyet megkóstolunk. Főleg úgy, hogy a férjemmel megbeszéltük, megfelezzük a szíverősítőt, de én egyszerre lehúztam az egészet…

– mondta tréfálkozva a rendezvény egyik látogatója, Gyurász Nóra.

A főzdék és a manufaktúrák a legváltozatosabb szín- és ízvilággal készültek az eseményre.

A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. képviseletében Bak Mária elmondta, a negyvenkét százalékosakból az alapízek – alma, körte, szilva és társai – mellett vadon termő gyümölcsökből készült és ágyas pálinkákat is felvonultattak. Ám az egyre népszerűbb, „Gyulai mélyvíz – csak úszóknak!” jelszóval emlegetett hatvanas pálinkák sem maradtak otthon.

A termelők olyan borokat és ezek pálinkaváltozatát is kínálták a fesztiválon, amelyek nem szőlőből készültek. Budavári Gábor tetszését elsőre elnyerték.

Életemben először kóstoltam ilyet, de nagyon meg vagyok elégedve vele, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon finom, első osztályú a ribizli- és a málnabor

– fogalmazott.

A szakemberek szerint ami természetesen finom, azt nem kell magyarázni, a laikusok számára is élvezhető minden esetben. Bakó Róbert, a Kontyos Borház részéről úgy fogalmazott, nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megérezzük a gyümölcsöt a pálinkában, tehát az a lényeg, hogy visszaköszönjön az ízben és az illatban is például a szilva vagy a körte.

Az eger.hu megtudta azt is, hogy ezek a termékek 

egyre népszerűbbek a fogyasztók között, akik most már elsősorban a minőséget kedvelik.

Fotó: eger.hu videójának vágóképe