2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Elkerülnék a népszavazást, rejtélyes hívásokat kapnak az egriek

Fodor Orsolya, 2023. március 16. - 18:45
Elkerülnék a népszavazást, rejtélyes hívásokat kapnak az egriek

Ma Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője és Jánosi Zoltán, a párt egri elnöke sajtótájékoztatót tartottak a megyeszékhelyet elkerülő útról szóló népszavazás kapcsán. Állítólag ugyanis ismeretlen telefonálók próbálják meggyőzni az egrieket arról, hogy nem érdemes támogatni az ügyben indított népszavazási kezdeményezést. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A megbeszélésen Lőcsei Lajos elmondta: 

„Rejtélyes hívók telefonon hívogatják az egrieket, az elkerülő útról kérdeznek, majd a beszélgetés végén azt hazudják a választóknak, hogy ezzel a beszélgetéssel már szavaztak is, így személyesen nem kötelességük elmenni és aláírással támogatni a népszavazási kezdeményezést.” 
Ez egy aljas, előre megfontolt, undorító politikai lépés 

– emelte ki Lőcsei.

Hozzátette: a Momentum százezer forintot ajánl fel azoknak az egrieknek, akik egyértelmű bizonyítékkal tudják alátámasztani, hogy megkeresték őket ilyen telefonhívással. 

Innen is üzenem azoknak a szereplőknek, akik részt vettek ebben az aljas hadműveletben: nem hátrálunk. Arra kérem az egri választópolgárokat, hogy minél többen támogassák aláírásukkal a külső elkerülő útról szóló népszavazást 

– hangsúlyozta a politikus. 

A sajtótájékoztatón Jánosi Zoltán egri momentumos elnök felidézte, hogy nemrég megtámadták a pultjukat a Dobó téren, amiről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk.

Elmondta:

„szomorú, hogy 13 év gyűlöletpolitika után oda jutottunk, hogy a gyűlölet és a harag uralja az egri közéletet.”

Fotó: Facebook/Jánosi Zoltán