2023.10.04., szerda - Ferenc
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Nem megyünk mélyebbre! Keressük Magyarország legnagyobb kátyúját! - pályázatot hirdetett a Megoldás Mozgalom

frisshirek.hu | 2023. március 16. - 11:42
Nem megyünk mélyebbre! Keressük Magyarország legnagyobb kátyúját! - pályázatot hirdetett a Megoldás Mozgalom

Nem megyünk mélyebbre! Keressük Magyarország legnagyobb kátyúját! – címmel közösségi pályázatot hirdet a Megoldás Mozgalom a közúthálózat rendbetétele érdekében.

A Mozgalom legújabb kezdeményezésével a kormány és az önkormányzatok figyelmét szeretné felhívni a rossz, sokszor balesetveszélyes, kátyús utakra. A párthoz egyre több állampolgári bejelentés, fotó érkezik a helyenként életveszélyes utakról. A legtöbb esetben az adott település, város önkormányzata tud a problémáról, de illetékesség, forrás, pénz hiányában nem cselekszik - írta közleményében a szervezet.

A Megoldás Mozgalom első körben arra szólítja fel az önkormányzatokat, az érintett közút kezelőjét, hogy a kátyú kijavíttatásáig, legalább jelölje figyelmeztető jelzéssel, táblával az úthibákat!

- hívták fel a figyelmet nyilatkozatukban. A Megoldás Mozgalom írásában kiemelte, hogy 

atatisztikai adatok szerint, Magyarországon a közúton történő minden tizedik baleset az úthibák, gödrök, a rossz útminőség miatt következik be, ami sok esetben a gépjárművön több százezer forintos kárral, illetve személyi sérülésekkel is járhat.

Nemzetközi tekintetben, a közutakon bekövetkezett halálos balesetek száma alapján, Magyarország kifejezetten rossz helyen szerepel a listán,

a magyar utak az egyik legveszélyesebbek az unióban.

- hangsúlyozták közleményükben, majd hozzátették, hogy 2018-ban a hatodik helyre soroltak minket, míg egy évvel később is bőven meghaladta a balesetek száma az EU-s átlagot. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. statisztikáiból kiderül, hogy a közel 210 000 kilométeres magyarországi úthálózatból kb. 180 000 km önkormányzati tulajdonú, azaz az önkormányzatok felelőssége az úthibák rendbetétele - emlékeztetett a szervezet.

A Megoldás Mozgalom által indított pályázat május 1-ig tart, addig
keressük az ország legszebb, legnagyobb, legveszélyesebb, legmélyebb kátyúját!

A pályázatban résztvevőktől fénykép beküldését várja a párt, amelyekből a zsűri szerint kiválasztottakat díjazzák. A beérkezett információkat a párt továbbítja az érintett önkormányzatnak! A képeket az alábbi linkre várják: https://memo.hu/bejelentesek.html

A kiemelt kép forrása: Megoldás Mozgalom