2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Energiamix pályázatot hirdetett Paks2

frisshirek.hu, 2023. március 17. - 09:10
Energiamix pályázatot hirdetett Paks2

A gyerekeket célozta meg az épülő atomerőmű vállalata, arra kíváncsiak, hogy mennyire gondolkoznak zölden a gyerekek és ezt hogyan tudják előadni. A gyerekeknek prezentációt kell készíteniük, amelyben bemutatják a különböző energiaforrások előnyeit és hátrányait.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Paks II. Zrt. pályázatot indít 10–14 éves diákok és legfeljebb háromfős diákcsoportok számára zöld energia témában - közölte a cég a honlapján.

Az épülő atomerőmű vállalata arra kíváncsi, hogy a gyerekek mit gondolnak, mely energiatermelési módok tekinthetők zöldnek? Kiírásukban kérik, hogy olvassanak utána, készítsenek belőle prezentációt és nyerjenek családi belépőt a Csodák palotájába.

A pályázat során egy prezentációt kell elkészíteni, amely előnyeikkel és hátrányaikkal együtt mutatja be azokat az erőműtípusokat és áramtermelési módokat, amelyek hozzásegítik hazánkat a klímavédelmi célok eléréséhez.

Kötelező elemek, amelyeknek szerepelniük kell a pályázatban: a megújuló energiatermelés (nap, szél, víz stb.) előnyei és hátrányai, az atomenergia előnyei és hátrányai, a fosszilis (szén, földgáz) alapú energiatermelés előnyei és hátrányai.

Formai megkötés nincs, a prezentáció készülhet tetszőleges szoftverrel vagy applikációval (PowerPoint, Prezi, Impress stb.). Örömmel veszik, ha a prezentációban animációkat is használnak a jelentkezők, illetve előadják azt, és az előadást rögzítve küldik el részükre. Az elkészült prezentációkat tehát elsősorban videó formátumban várják. A videót felhőbe kell feltölteni és a linkjét kell elküldeni e-mailben a palyazat@paks2.hu címre.

A levélnek tartalmaznia kell a pályázó és iskolája nevét és azt, hogy egyéni vagy csoportos pályamunkáról van-e szó; csoport esetén a többiek nevét is, illetve a gondviselő(k) által aláírt adatkezelési nyilatkozatot. A legjobb alkotásokat beküldők nyereménye egy-egy családi belépőjegy a Csodák palotájába. A nyeremény átvételének feltétele a lakcím és az adóazonosító jel megküldése.

Beküldési határidő: 2023. május 10.

A prezentáció nem tartalmazhat olyan elemet (zene, fotó stb.), amelynek szerepeltetése a szerzői jog megsértését vonná magával.

A Paks2.hu oldalon és a Paks II. Zrt. közösségi felületein található szövegek, fotók és látványtervek szabadon felhasználhatók, de a forrás megjelölése ebben az esetben is kötelező. A forrásmegjelölést nem tartalmazó prezentációkat sajnos nem áll módukban értékelni.

Fotó: Paks II. Atomerőmű Zrt. Facebook oldala