2024.02.23., péntek - Alfréd
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Energiamix pályázatot hirdetett Paks2

frisshirek.hu | 2023. március 17. - 09:10
Energiamix pályázatot hirdetett Paks2

A gyerekeket célozta meg az épülő atomerőmű vállalata, arra kíváncsiak, hogy mennyire gondolkoznak zölden a gyerekek és ezt hogyan tudják előadni. A gyerekeknek prezentációt kell készíteniük, amelyben bemutatják a különböző energiaforrások előnyeit és hátrányait.

A Paks II. Zrt. pályázatot indít 10–14 éves diákok és legfeljebb háromfős diákcsoportok számára zöld energia témában - közölte a cég a honlapján.

Az épülő atomerőmű vállalata arra kíváncsi, hogy a gyerekek mit gondolnak, mely energiatermelési módok tekinthetők zöldnek? Kiírásukban kérik, hogy olvassanak utána, készítsenek belőle prezentációt és nyerjenek családi belépőt a Csodák palotájába.

A pályázat során egy prezentációt kell elkészíteni, amely előnyeikkel és hátrányaikkal együtt mutatja be azokat az erőműtípusokat és áramtermelési módokat, amelyek hozzásegítik hazánkat a klímavédelmi célok eléréséhez.

Kötelező elemek, amelyeknek szerepelniük kell a pályázatban: a megújuló energiatermelés (nap, szél, víz stb.) előnyei és hátrányai, az atomenergia előnyei és hátrányai, a fosszilis (szén, földgáz) alapú energiatermelés előnyei és hátrányai.

Formai megkötés nincs, a prezentáció készülhet tetszőleges szoftverrel vagy applikációval (PowerPoint, Prezi, Impress stb.). Örömmel veszik, ha a prezentációban animációkat is használnak a jelentkezők, illetve előadják azt, és az előadást rögzítve küldik el részükre. Az elkészült prezentációkat tehát elsősorban videó formátumban várják. A videót felhőbe kell feltölteni és a linkjét kell elküldeni e-mailben a palyazat@paks2.hu címre.

A levélnek tartalmaznia kell a pályázó és iskolája nevét és azt, hogy egyéni vagy csoportos pályamunkáról van-e szó; csoport esetén a többiek nevét is, illetve a gondviselő(k) által aláírt adatkezelési nyilatkozatot. A legjobb alkotásokat beküldők nyereménye egy-egy családi belépőjegy a Csodák palotájába. A nyeremény átvételének feltétele a lakcím és az adóazonosító jel megküldése.

Beküldési határidő: 2023. május 10.

A prezentáció nem tartalmazhat olyan elemet (zene, fotó stb.), amelynek szerepeltetése a szerzői jog megsértését vonná magával.

A Paks2.hu oldalon és a Paks II. Zrt. közösségi felületein található szövegek, fotók és látványtervek szabadon felhasználhatók, de a forrás megjelölése ebben az esetben is kötelező. A forrásmegjelölést nem tartalmazó prezentációkat sajnos nem áll módukban értékelni.

Fotó: Paks II. Atomerőmű Zrt. Facebook oldala