2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Ropogós retek, friss újhagyma a zalaegerszegi piacon

Kovács Tamara | 2023. március 17. - 17:30
Ropogós retek, friss újhagyma a zalaegerszegi piacon

Kora tavasszal ez emberi szervezet már ki van éhezve a friss, ropogós zöldségekre. A zalaegerszegi piacon a harsogó retek, friss zöldhagyma ára megfizethető, 350 forintért árulják a kereskedők csomóját. A paprika, paradicsom ára még az egekben szárnyal, de a fejes saláta 400 Ft/db áron igazi csemege.

Aki csoki helyett a zöldséget, gyümölcsöt részesíti előnyben, megéri kilátogatnia a megyeszékhelyi piacra. Nem csak a frissesség, a pénztárca barátabb árak hívogatóbbak a kosártologatós, tumultusos multiknál, a választék is gazdagabb,  a hangulatról nem is beszélve.

Az árusok pultjain már megjelentek a barkák, a húsvéti tojásfaágak, elvétve medvehagymát is látni. A virágosok előtt bimbózó, nyíló csodák, varázslatos színkavalkád - a látványba szinte belekáprázik a piacon bámészkodó vásárlók szeme. Aki csak teheti, visz belőlük, például hidegtűrő, júliusig nyíló árvácskát a balkonra, kiskertbe, olyan is van, aki a temetőbe szánja, most háromszáz forint egy bokornyi.

A paprika még borsos áron kapható, a ropogós zöld kilóját 2.000 forintért kínálják, a sárgáét 1.500 Ft-ért, aki már kóstolta, a Frisshireknek elárulta, nincs vízíze, tovább is eláll, mint a külföldről hozott nagy áruházakban kapható. A paradicsom sem olcsó, jóval a szezon előtt még 2.000 Ft/kg-ot kérnek érte.

Almát átlagosan 350 Ft/kg-ért találtunk, fejes salátát 300-400 Ft/db áron, de a szebbjét már kora reggel kiválogatták a leleményes háziasszonyok - volt, ahol délelőtt kilenc órára a teljes készlet elfogyott.

Fotók: Frisshirek