2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Ropogós retek, friss újhagyma a zalaegerszegi piacon

Kovács Tamara, 2023. március 17. - 17:30
Ropogós retek, friss újhagyma a zalaegerszegi piacon

Kora tavasszal ez emberi szervezet már ki van éhezve a friss, ropogós zöldségekre. A zalaegerszegi piacon a harsogó retek, friss zöldhagyma ára megfizethető, 350 forintért árulják a kereskedők csomóját. A paprika, paradicsom ára még az egekben szárnyal, de a fejes saláta 400 Ft/db áron igazi csemege.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Aki csoki helyett a zöldséget, gyümölcsöt részesíti előnyben, megéri kilátogatnia a megyeszékhelyi piacra. Nem csak a frissesség, a pénztárca barátabb árak hívogatóbbak a kosártologatós, tumultusos multiknál, a választék is gazdagabb,  a hangulatról nem is beszélve.

Az árusok pultjain már megjelentek a barkák, a húsvéti tojásfaágak, elvétve medvehagymát is látni. A virágosok előtt bimbózó, nyíló csodák, varázslatos színkavalkád - a látványba szinte belekáprázik a piacon bámészkodó vásárlók szeme. Aki csak teheti, visz belőlük, például hidegtűrő, júliusig nyíló árvácskát a balkonra, kiskertbe, olyan is van, aki a temetőbe szánja, most háromszáz forint egy bokornyi.

A paprika még borsos áron kapható, a ropogós zöld kilóját 2.000 forintért kínálják, a sárgáét 1.500 Ft-ért, aki már kóstolta, a Frisshireknek elárulta, nincs vízíze, tovább is eláll, mint a külföldről hozott nagy áruházakban kapható. A paradicsom sem olcsó, jóval a szezon előtt még 2.000 Ft/kg-ot kérnek érte.

Almát átlagosan 350 Ft/kg-ért találtunk, fejes salátát 300-400 Ft/db áron, de a szebbjét már kora reggel kiválogatták a leleményes háziasszonyok - volt, ahol délelőtt kilenc órára a teljes készlet elfogyott.

Fotók: Frisshirek