2023.10.04., szerda - Ferenc
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Zöldbe öltöztek Dunaföldváron a Pannonia Bio munkatársai

Tóth Rózsa | 2023. március 17. - 18:02
Zöldbe öltöztek Dunaföldváron a Pannonia Bio munkatársai

Március 17-e Írországban nemzeti ünnep és ezen a napon tartják Szent Patrik napját, aki az ország egyik védőszentje. A hagyomány szerint ezen a napon halt meg Patrik. Miközben Írországban ez munkaszüneti nap, Dunaföldváron zöldben vették fel a munkát a dolgozók.

Szent Patrik napja (írül Lá ’le Pádraig vagy Lá Fhéile Pádraig) az írek évente tartott nemzeti ünnepe, amelyet Szent Patrik, Írország egyik védőszentje tiszteletére rendeznek meg. Az ünnepséget március 17-én tartják, azon a napon, amelyen a hagyomány szerint Patrik meghalt.

Szent Patrik napja munkaszüneti nap Észak-Írországban, Írországban, Montserratban és Új-Fundland és Labrador kanadai tartományban. Kanada többi részén, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is sok helyen megünneplik, de nem tartozik a hivatalos ünnepnapok közé.

Tolnában, Dunaföldváron a Pannonia Bip Zrt. ír anyavállalattal rendelkező cégként úgy gondolta, hogy nekik is meg kell emlékezniük erről a jeles napról, ezért arra kérték kollégáikat, hogy öltözzenek zöldbe ezen a napon. Ez meg is történt, amit az alábbi fotó is bizonyít. 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com, a cikkben szereplő fotó forrása: Pannonia Bio Zrt. Facebook oldala