2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Minden egyes rászorulóra az új konyhában főznek majd Egerben

frisshirek.hu | 2023. március 22. - 16:45
Minden egyes rászorulóra az új konyhában főznek majd Egerben

Az Idősek Berva-völgyi Otthonának új konyhájában 400 adag ételt tudnak majd megfőzni naponta, a jövőben külsős szolgáltató helyett itt készül az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény összes ebédje. A 110 millió forintos beruházást 100 százalékos önerőből valósította meg az önkormányzat és az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI).

Az eger.hu beszámolja szerint az idősek otthona mellett a hajléktalan-ellátás, az értelmi fogyatékosok és az idősek nappali intézménye számára is főznek majd, valamint további kétszáz adag szociális ebédet és vacsorát készítenek el az újonnan átadott konyhában.

Ez nem valamilyen nyertes pályázatnak köszönhető, nem európai uniós forrás, hanem ez a saját költségvetésünkből, elsősorban az EKVI és az önkormányzat saját finanszírozásában valósult meg. Ez egy ilyen, válsággal terhelt időszakban különösen nagy szó, és egy szigorú, de felelősségteljes gazdálkodás eredménye

– hangsúlyozta Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere az átadón.

Már 2020-ban szerették volna elvégezni a konyha felújítását, de ez csak később történhetett meg. Most viszont már csak napok kérdése és indulhat a tüsténkedés.

Április elsején nyitunk és elkezdünk végre főzni. Ahogy a munkatársaim megtanulják a gépek kezelését, úgy tudjuk folyamatosan átvenni a külsős szolgáltatóktól a szociális étkeztetést

– fejtette ki Fehérné dr. Mészáros Helga, az Idősek Berva-völgyi Otthona intézményvezetője.

A beruházás 110 millió forintból valósult meg – a jövőben tehát ez a konyha lesz a felelős az összes szociális ebédért a városban.

Fotó: eger.hu videójának vágóképe