2024.02.24., szombat - Mátyás
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Útjavítás közben vesztette életét ma a Magyar Közút munkatársa az M43-as autópályán

frisshirek.hu | 2023. március 22. - 16:50
Útjavítás közben vesztette életét ma a Magyar Közút munkatársa az M43-as autópályán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. makói mérnöksége ma burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópályán, amikor egy külföldi kamionos olyan erővel csapódott a közutas teherautóba, hogy a jármű az árokba csúszott, a sofőr beszorult a fülkébe és a helyszínen életét vesztette.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. makói mérnöksége március 22-én, szerdán burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvény térségében. A munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték a szakemberek, több lépcsőben 100-as, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a frisshirek.hu-t.

Mint megtudtuk, a munkavégzés végeztével, éppen, amikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy

a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a közútkezelő makói szakembere, amit a 41 éves férfi már nem élt túl.

A Magyar Közút mély fájdalommal vette tudomásul kiváló munkatársának elvesztését, őt a társaság a saját halottjának tekinti és minden segítséget megad az elhunyt hozzátartozóinak.

2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi- és a közutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve. Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek.

Fotó: police.hu