2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Foglalkozása: tolvaj, egy tiszaburai bűnözőt kaptak el a rendőrök

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 09:25
Foglalkozása: tolvaj, egy tiszaburai bűnözőt kaptak el a rendőrök

A kilenc rendbeli lopással gyanúsított tiszaburai férfi őrizetben várja a bíróság döntését letartóztatásáról – írta meg a police.hu-n a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 4. óta tiszaburai intézmények és magánszemélyek sérelmére követett el több társával együtt vagyon elleni bűncselekményeket.

  • Legutóbb, 2023. március hónapban egy asztalos műhelyből tulajdonított el 27 db akácrönköt;
  • nem pihent 2023. március 18-án sem, akkor az önkormányzati tulajdonban lévő épület ajtajait, ablakát, valamint 34 négyzetméternyi plafon kibontását követően a sárléceket és a gerendákat lopta el;
  • 2023. februárban egy mezőgazdasági terület magtárolója esett a gyanúsított célkeresztjébe, onnan 5 mázsa kukoricát, 2 mázsa búzát és 60 kg napraforgót vitt el a bűntársával;
  • 2023. januárban a vízórák ellopását illesztette repertoárjába.

Három magánszemély bánta a középkorú gyanúsított által megvalósított bűncselekményt,

sőt egyiküknél a vízcső eltörése miatt nagyságrendileg 40 m3 víz is elfolyt. Megkárosított továbbá több tiszaburai polgárt is a főkolompos, hiszen magánlakásaikba bemenve, több százezer forintnyi ingóságot vitt magával, amiket később pénzzé tett.

A nyomozók a többszörösen egyesített büntetőeljárásban összesen kilenc rendbeli vagyon elleni bűncselekményt róttak a 30 éves férfi terhére, de a bűntársai sem kerülik el a felelősségre vonást, hiszen gyanúsított kihallgatásuk megtörtént. A nyomozó hatóság a bűncselekmények értelmi szerzőjének őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett letartóztatása indítványozására, míg a többi terhelt szabadlábon védekezhet.

A kiemelt kép forrása: police.hu