2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Visszakapta az ellopott motorkerékpárját, mielőtt észrevette volna a lopást

frisshirek.hu | 2023. március 24. - 09:45
Visszakapta az ellopott motorkerékpárját, mielőtt észrevette volna a lopást

A sértett meglepődött, amikor a rendőrök azzal keresték fel, hogy egy órával korábban egy helyi férfi eltulajdonította a motorkerékpárját – írta meg a furcsa hírt a rendőrség honlapján.

Középkorú férfi ment be egy törökszentmiklósi családi ház udvarára március 18-án 8 és 9 óra között.

A hívatlan embernek megtetszett a teraszon álló, lezáratlanul hagyott segédmotoros kerékpár, ezért azt ellopta

– ismertette a történteket a rendőrség. A 35 éves férfi a járművet a Teleki László út és Dobos út kereszteződésénél tolta,

amikor rendőrökbe botlott.

Kérdésükre nem tudta hitelt érdemlően igazolni a jármű tulajdonjogát. A férfi percekkel később azonban elmondta, hogy honnan vitte el a segédmotoros kerékpárt.

Így alakult ki az a helyzet, amikor hamarabb derült fény a bűncselekmény elkövetésére, mint ahogy azt a sértett észlelte volna

– írta meg közleményében a hatóság. Az egyenruhások előállították a jogsértőt a helyi rendőrkapitányságra és lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Megállapítást nyert, hogy a terhelt korábban megvalósított vagyon elleni bűncselekmények miatt bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, azonban ennek szabályait megszegte. Gyanúsított kihallgatást követően a nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A rendőrök a lefoglalt járművet a tulajdonosnak visszaadták.

A kiemelt kép forrása: police.hu