2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

A vétlen sofőr kötött ki egy kocsibejáró melletti árokban Dunaföldváron

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 07:02
A vétlen sofőr kötött ki egy kocsibejáró melletti árokban Dunaföldváron

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság előző napra vonatkozó baleseti összefogalója szerint nem sérült meg senki a közutakon, de anyagi káros baleset több is történt. Az egyik sofőr nem adta meg az elsőbbséget, három esetben pedig elindulás, tolatás és a parkolás szabályait szegték meg a balesetek okozói. Egy idős, 75 éves sofőr alkoholfogyasztás után ült a jármű mögé, de elkapták a rendőrök.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tolna vármegye útjain 2023. március 22-én balesetben nem sérült meg senki viszont négy anyagi káros baleset is történt - tette közzé az előző napra vonatkozó baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy helyi férfi közlekedett szerdán a kora esti órákban Dunaföldváron. A sofőr a Kéri utca kereszteződésében az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla jelzése ellenére behajtott a kereszteződésbe. A védett úton haladt egy Forddal egy szintén helyi sofőr, aki az ütközést nem tudta elkerülni. A vétlen jármű átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd egy beton villanyoszlopnak és egy kocsibejáró betonpillérének csapódott.

A nap folyamán történt másik három esetben az elindulás, a tolatás és a parkolás szabályait szegték meg a balesetek okozói.

Egy külföldi kamionos az M6-os autópálya Fácánkerti pihenőjéből állt ki az általa vezetett járműszerelvénnyel, amikor nem megfelelő ívben indult el. Emiatt érintőlegesen nekiütközött a mellette parkoló kamionnak.

Egy másik baleset azért történt, mert egy autós Szekszárdon akart egy parkolóhelyre beállni, de nem tartott kellő oldaltávolságot, és érintőlegesen nekiütközött egy ott parkoló kocsinak.

A negyedik anyagi káros baleset szintén Szekszárdon történt. Az Arany János utcában két autós tolatott ki az egymásnak szemközti parkolóhelyről, amikor figyelmetlenség miatt a két jármű hátulja összeütközött.

A szerdai nap sem telt el ittas vezetők előállítása nélkül. Két sofőr, egy 75 éves és egy 58 éves férfi is pozitív értéket fújt a szondába. Az ittasság mértéke nem érte el a bűncselekményi értékhatárt, ezért mindketten közigazgatási bírságot és közlekedési előéleti büntetőpontokat kaptak.

Fotó: police.hu