2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Asszonyok a békéért – útnak indult Ukrajnába az első adomány

Tajthy Ákos, 2023. március 24. - 17:35
Asszonyok a békéért – útnak indult Ukrajnába az első adomány

Az egy hónappal ezelőtt indult jótékonysági akció egyik fontos célja a Kárpátalján lévő oktatási intézményekben tanuló magyar és ukrán gyermekek jelenlegi iskolai körülményeinek javítása, a szervezők a kezdeményezéssel kiállnak az orosz-ukrán konfliktus azonnali békés rendezése mellett is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az egy hónappal ezelőtt indult Asszonyok a békéért akció keretében adták át és indították útnak első adományukat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlésének elnöke, Bánné Gál Boglárka, valamint Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és a Kiss Kata zenekar névadó énekese Miskolcon, a vármegyeháza udvarán.

Az átadón Bánné Gál Boglárka elmondta, az adomány a karitatív akció első pilléréhez járul hozzá, miszerint a Kárpátalján lévő oktatási intézményekben tanuló magyar és ukrán gyermekek jelenlegi iskolai körülményein kívánnak javítani, az ehhez szükséges eszközöket eljuttatva a rászorulókhoz.

Ismét szeretnénk ráirányítani a figyelmet mozgalmunkra, minden nő, feleség és családanya hallja meg hangunkat, csatlakozzon hozzánk a közösségi médiában, és támogassa adománnyal céljainkat

– tette hozzá a közgyűlési elnök.

Szőnyi Kinga, az Asszonyszövetség elnöke a praktikus részleteket ismételte el. 

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége az OTP Banknál vezetett 11704007-22040932 számú elkülönített számlájára várja az adományokat – mondta.

A két szervezet által közösen életre hívott Asszonyok a békéért misszió legfőbb célja az orosz-ukrán konfliktus azonnali békés rendezése melletti kiállás. „Ehhez az Asszonyok a békéért Facebook oldalunkon lehet csatlakozni” – utalt arra beszédében Szőnyi Kinga, hogy az eszköz vagy pénzadomány mellett elvi kiállással is lehet támogatni a kezdeményezést.

Hozzátette, Kiss Kata énekesnő révén folyamatos a kapcsolatuk Ukrajnával, így pontosan tudják, mire van szüksége a helyi oktatási intézményeknek. „Így került beszerzésre ez a vízszivattyú is, amely egy iskolaépület ivóvízzel való ellátását biztosítja majd" – hívta fel a figyelmet Szőnyi Kinga.

Az egyik oktatási intézmény igazgatója keresett meg, hogy az épületen belüli ivóvízellátást segítsük, mert most már nagyobb gondot okoz, hogy szomjaznak a diákok, mint az, hogy hideg van az épületben. Sajnos a háború miatt odakint nehezen lehet hozzájutni ipari-műszaki eszközökhöz, ezért is vállaltuk mi ennek az eszköznek a beszerzését, amelyet a vármegyei közgyűlés elnökének felajánlásából vásároltunk meg, és amelyet még a mai napon kiszállítunk Ukrajnába

– ismertette Kiss Kata énekes az adományozás történetét.

Fotó: Asszonyok a békéért misszió kezdeményezői: (b-j) Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke, Kiss Kata énekesnő. A kép előterében, „útra készen” a becsomagolt adomány, az iskola ivóvízellátásához szükséges vízszivattyú. Forrás: B-A-Z Vármegyei Önkormányzat