2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Eger: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták a tari betörőt

frisshirek.hu | 2023. március 24. - 16:15
Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták a tari betörőt

Elrendelték annak a 37 éves férfinak a letartóztatását, aki milliós nagyságrendben lopott el értéktárgyakat egy lakóhelyén, Taron található házból.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a férfi nemrég betörte egy tari garázs és a pince ablakát, majd a ház zárt ajtaját is befeszítette. Egy játékkonzolt – a hozzá tartozó két kontrollerrel –, hangszórót, cipőket és szandálokat, ruhaneműt, sportmezeket és négy üveg szeszes italt lopott.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a betörő a lopással közel 1.5 millió forint, a rongálással pedig további 40 ezer forint kárt okozott, amelynek nagy része nem térült meg.

A Pásztói Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt az elkövető letartóztatását kezdeményezte, mert büntetett előéletű, és jelenleg – ugyancsak lopás vétsége miatt – egy másik büntetőeljárás is folyamatban van ellene.

A Balassagyarmati Járásbíróság elrendelte az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását.

Illusztrációs fotó: pixabay.com