2023.10.04., szerda - Ferenc
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

A Kőbánya szívébe épült Bosch Kampuszon tett látogatást Nagy Márton

frisshirek.hu | 2023. április 06. - 13:44
A Kőbánya szívébe épült Bosch Kampuszon tett látogatást Nagy Márton

Nagy Márton a budapesti Bosch Kampuszon tett látogatást, ahol megbeszélést folytatott Szászi Istvánnal, a Bosch csoport vezetőjével Magyarországon és az Adria régióban, valamint a vállalatcsoport menedzsmentjével.

A Bosch 1898 óta van jelen termékeivel az országban, a magyarországi cégcsoport nyolc leányvállalatának árbevétele több mint 1700 milliárd forint, a foglalkoztatottak száma meghaladja a 18 ezer főt, ezzel a magyar GDP közel 3 százalékát adja.

A megbeszélésen a felek az aktuális gazdasági folyamatok mellett áttekintették az ágazat versenyképességi kérdéseit. A miniszter hangsúlyozta, hogy

a Bosch csoport a kormány stratégiai partnere,

a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplője - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) csütörtökön az MTI-vel. A kormány célja, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is tovább erősítse az export- és befektetésvezérelt gazdaságot, ez érvényesül a kidolgozás alatt álló új iparstratégiában is, amelyben jelentős szereppel bír a járműipar, így a Bosch csoport - áll a közleményben.

Nagy Márton kiemelte, hogy a magyar ipar védelme és a munkahelyek megőrzése érdekében be kell szállni a támogatási versenybe, fokozni kell a beruházásokat és a működő tőke beáramlását. A felek egyetértettek abban, hogy tovább kell mélyíteni a gazdasági együttműködést, ösztönözni kell az innovációt és a fejlesztéseket - írta a GFM.

A cég saját kampuszáról írott bejegyzésében a fenntarthatóságot emelte ki, mondván ennek jegyében alkották meg az épületegyüttes "az energiatakarékos üzemeltetéséhez szükséges kiemelkedő hőszigetelést, a környezethez igazodó épületmenedzsment megoldásokat és az automatizált világítást és árnyékolást".

Az intézmény Kőbánya-Kispest vasútállomásához közel épült fel, amely terület rehabilitációjához is hozzájárulhat.

A kiemelt kép forrása: a Bosch Magyarország Facebook-oldala