2023.10.04., szerda - Ferenc
Eger: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

„A kiemelt figyelmet én sem tudom megmagyarázni”: Gyöngyösi a széderestéről és saját színeváltozásáról

frisshirek.hu | 2023. április 17. - 15:00
„A kiemelt figyelmet én sem tudom megmagyarázni”: Gyöngyösi a széderestéről és saját színeváltozásáról

Nagyinterjút adott a Válasz Online-nak Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, aki a hírek főszereplője lett azután, hogy David Pressman maga mellé ültette a szédereste alkalmából tartott nagyköveti fogadásán.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke később bírálta a nagykövet döntését, Gyöngyösitől pedig bocsánatkérést követelt korábbi szavai miatt. A Jobbik elnöke ennek eleget is tett. Most azonban az interjú során így fogalmazott:

Heisler Andráson sem meglepettséget, sem felháborodást nem tapasztaltam, utólagos nyilatkozatait ezért a menthetetlenül beteg, megfelelési kényszereket szülő magyar közélet által kiprovokált nyilatkozatok közé sorolom.

A politikus egyébként jó hangulatú vacsoráról számolt be, és pozitívnak értékelte, hogy az aktív parlamenti képviselők közül egyedüliként őt, a Jobbik elnökét hívták meg. Szerinte ez jelzi, az amerikaiak értékelik pártja irányváltását.

A korábban vállaltan oroszbarát párt elnöke határozottan kiállt az Egyesült Államok mellett:

az orosz agresszió igenis érinti hazánkat közvetlen módon. Ebben a helyzetben a jó kapcsolat Amerikával, amely legerősebb, legnagyobb tagja a NATO-nak: kulcsfontosságú. Nemzeti érdek

Gyönyösi leszögezte azt is, hogy korábbi nézeteitől többször is elhatárolódott már, ideértve a külpolitikaiakat is.

Fotó: Wikipedia.