2024.02.23., péntek - Alfréd
Eger: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Közel 800 tehetséges fiatal mutatkozik be az egri Forrásban

frisshirek.hu | 2023. április 17. - 13:33
Közel 800 tehetséges fiatal mutatkozik be az egri Forrásban

Elkezdődött a Miénk a tér összművészeti minősítő fesztivál. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ 30 éve szervezi meg a programot. Közel 800 fiatal mutatkozik be a Forrásban ezen a héten, a rendezvényt gálaműsor zárja majd vasárnap.

Népzene, néptánc, könnyűzene, komolyzene, színház és tánc kategóriákban mérkőznek meg a diákok a hét minden napján.

A Miénk a tér fesztivál története 30 évre nyúlik vissza – hívta fel a figyelmet a megnyitón az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója. Pataki Zsuzsanna azt mondta, nem is annyira verseny ez, inkább nevezhető a gyermekek ünnepének. Arra kérte őket, ne izguljanak nagyon. Minczér Gábor alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, Eger büszke lehet arra, hogy ilyen nagyszerű programnak ad otthont.

A zsűri tagjai: Szabó Adrienn pedagógus, előadóművész, a Gajdos együttes prímása; Fekete Borbála, Junior Prima-díjas énekes; valamint Pitluné László Erika, az EKMK közművelődési szakembere, a Bartók Táncegyüttes volt táncosa.


A Heves vármegyei diákok bemutatkozása a különböző műfajokban egész héten tart a Forrásban, majd vasárnap 17 órától gálaműsorral zárul a Miénk a tér fesztivál, amelyet a Bartakovics Béla Közösségi Házban rendeznek meg -írja az Eger Hírek.

Fotó: Facebook