2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Túrázni várja a Bükk szerelmeseit a helyi nemzeti park

T.Á., 2023. április 21. - 07:15
Túrázni várja a Bükk szerelmeseit a helyi nemzeti park

A programon a Bükki Csillagdához tartozó Bolygótúra tanösvényt járhatják végig a résztvevők, akik a szervezőkkel együtt a területen elszórt szemetet is összeszedik.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Föld napja alkalmából szerveznek ingyenes, szakvezetett túrát a Bükki Csillagdához tartozó Bolygótúra tanösvényen április 22-ére, szombatra - írja a lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI). A programon azok vehetnek részt, akik előzetesen regisztráltak arra – teszik hozzá..

Amint fogalmaznak, a túra az országos TeSzedd! akcióhoz is csatlakozik, így a Föld napján, összekötve a kellemeset a hasznossal, a túraútvonalon széthagyott, szétdobált szemetet is összeszedik a résztvevők.

Emlékeztetnek, a Bükki Csillagdához kapcsolódik a négy kilométer hosszú Bolygótúra tanösvény is, mely a környék természeti, földtani és kultúrtörténeti értékei mellett egy lejárható Naprendszer modellt is tartalmaz.

Részletek
Indulás: 16.00, a Bükki Csillagda melletti mészégető boksától.
Várható befejezése: 19.00
Minimum létszáma: 5 fő
Maximum létszám: 40 fő
A túra vezetője: Gyenes-Orosz Alexandra

Regisztrálni a BukkiCsillagda@bnpi.hu e-mail címen lehet, a levél tárgya: Föld napi túra. Kérjük, levelükben jelöljék meg azt is, hány fővel érkeznek.

Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság