2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Eger: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Akkor és Most: luxushintó és világháborús páncélautó is látható lesz az esztergomi expón

frisshirek.hu, 2023. április 25. - 12:45
Akkor és Most: luxushintó és világháborús páncélautó is látható lesz az esztergomi expón

Korosztálytól függetlenül, az egész család számára remek kikapcsolódási lehetőségnek ígérkezik az Akkor és Most Jármű Expo, amelyen a múlt és a jelen két- és négykerekűi mellett repülőgép-modellek, kerékpárok, táncbemutatók, koncertek várják az érdeklődőket. Az ország legnagyobb tematikus kiállítását idén már hatodik alkalommal rendezik meg április 29-30-án az esztergomi Nagy Duna sétányon. A kétnapos majálist egy látványos lampionos hajós felvonulás zárja.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az expo minden évben több ezer érdeklődőt vonz a Duna partjára, amelyen az idén lovaskocsikat, hintókat, veterán motorkerékpárokat csodálhat meg a közönség, emellett a múlt és a jelen autói is helyet kapnak az expón. A házigazda és főszponzor Magyar Suzuki esztergomi gyártású S-CROSS és Vitara modelljei mellett képviseli magát a motorkerékpár, illetve hajómotor üzletága is

– tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a járműipari vállalat kommunikációs vezetője.

A legrégebbi gépjármű egy 1920-as évekbeli Ford T-modell lesz, amely még működőképes állapotban van, a legkülönlegesebb darab pedig egy magyar gyártású Csaba páncélautó, amely típust a 2. világháborúban a Magyar Királyi Honvédség felderítő és összekötő harci járműnek használt.

Az egyéb négykerekűek körében a legrégebbi modell egy Landauer hintó lesz, amelyet elsősorban a 18. és 19. században használtak. Az elegáns, luxusigényeket kielégítő jármű akár hosszabb távolság megtételére is alkalmas volt, belsejének kialakítása pedig a tulajdonos gazdagságát tükrözte attól függően, hogy milyen anyaggal borították.

Az idén repülőgép-modellekkel bővül a kiállítási anyag:

  • egy Katana 540-es (1100KW, 1200mm fesztávolság és hossz),
  • egy L3A Leo (15 cm3 robbanómotor, 1880mm fesztávolság és hossz),
  • egy Csupaszárny (1200 mm fesztávolság)
  • és egy Cesna Hydroplan modell (1200 mm fesztávolság, 1050kw motor) is látható lesz.

A járműkiállítás mellett táncbemutatók színesítik a programot, a gyerekek Tóbiás és Balambér közlekedési pályán próbálhatják ki magukat, míg a nagyobbak ügyességi feladatban mérhetik fel fizikai képességeiket. A családi fesztiválon fellép többek között Hauber Zsolt X Bonanza Banzai, PASO és Peter Sramek is.

Az Akkor és Most az idén is egy látványos esti lampionos hajós felvonulással zárul a Kis Dunán a Szent Erzsébet híd és a Kossuth híd között.

A társrendezvény évről évre egyre több vállalkozó szelleműt ihlet meg, hatalmas, farsanghoz hasonlító, egyedi hajós kavalkáddá alakítva a Duna vizét. Az esztergomi zeneiskola előtti teraszról pedig DJ Dominique szórakoztatja majd a közönséget.

A szombaton és vasárnap – 10 és 20 óra között – is ingyenesen látogatható kiállítás részletes programját itt találja!

Archív fotó: Facebook/Akkor és Most Járműkiállítás